Intervenţie a Poliţiei Locale în cazul bărbatului care a mers cu motocicleta în zona pietonală din centrul Ploieştiului

Redactia -

Intervenţie a Poliţiei Locale în cazul bărbatului care a mers cu motocicleta în zona pietonală din centrul Ploieştiului

În urma apariției în mediul online, a unor înregistrări foto/video în care un bărbat se deplasează cu motocicleta în zona pietonală din centrul municipiului, Poliția Locală Ploiești a identificat proprietarul vehiculului, în persoana numitului D.E., în vârstă de 56 ani, domiciliat în com. Târgșoru Vechi, jud. Prahova.

În temeiul art. 39 din O.U.G. nr. 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, a fost demarată procedura privind comunicarea de către proprietar a datelor de identificare ale persoanei care a condus vehiculul respectiv.

În cazul necomunicării datelor solicitate sau al informării eronate, proprietarul vehiculului riscă amendă cuprinsă între 1305 și 2900 lei, iar sancțiunea aplicabilă conducătorului vehiculului este amenda de la 250 la 1.000 lei.

Poliția Locală Ploiești condamnă astfel de comportamente care încalcă normele de conviețuire socială, pentru descurajarea acestora recomandând cetățenilor să apeleze Dispeceratul instituției, la numerele de telefon 0244/954, 0244/513.255, pentru a se interveni cu operativitate, în timp real și pentru a se preveni săvârșirea faptelor de natură contravențională.