Întoarcere la locul primului eșec oficial intern. Mulțescu testează pe „Cluj Arena”, cu Unirea Jucu, rezervele „lupilor”

Redactia -

Întoarcere la locul primului eșec oficial intern. Mulțescu testează pe „Cluj Arena”, cu Unirea Jucu, rezervele „lupilor”

Pe 20 iulie 2014, Petrolul pornea în prima competiție oficială internă dintre cele trei pe care intenționa să le atace cu succes deplin. Însă, startul a fost unul ratat, în optimile reînființatei Cupe a Ligii, deoarece echipa aliniată atunci de Răzvan Lucescu, de-acum fostul antrenor al găzarilor, a clacat în fața unei formații cotată cu șansa a doua, chiar dadcă evolua acasă. A fost 1-0 pentru Universitatea Cluj și astfel prima țintă pierdută din cătare de „lupi”! Au mai rămas în joc celelalte două obiective: campionatul și Cupa României-Timișoreana. După eșecul recent, de pe teren propriu, în fața Stelei, Geraldo Alves și coechipierii săi au ajuns însă la șapte puncte distanță de liderul la zi, deci destul de departe de poziția care va asigura, vara viitoare, titlul național. Astăzi, 24 septembrie, la ora 18.30, în direct pe „DigiSport 1”, trupa lui Gheorghe Mulțescu, tehnicianul care l-a înlocuit pe Lucescu jr., va debuta în cea de a treia întrecere pe care o are drept țel în acest sezon competițional. Parcă mai mult decât predecesorul său, Mulțescu va experimenta pe aceeași „Cluj Arena”. O va face din două motive. Primul – pentru a-și menaja câțiva titulari în perspectiva întâlnirii de peste patru zile, de la Chiajna, cu Viitorul; al doilea, pentru a a-și da seama de potențialul tuturor jucătorilor, în condiții de meci oficial. Cum nou-promovata în Liga a III-a, Unirea Jucu, este aprioric adversarul ideal pentru teste, ideea actualui antrenor fiind că, dacă nu confirmă nici cu un adversar dintr-un asemenea eșalon, de acei fotbaliști nu ar mai fi nevoie, Gigi Mulțescu a urcat în avion, cu direcția urbea de pe malurile Someșului, un lot de 18 combatanți. Adică, tot atâția cât vor putea fi trecuți în raportul de joc. Nu a renunțat totuși la unii dintre titularii din meciul pierdut cu Steaua, numele lui Gerson Guimaraes Ferreira, Jean-Alain Andre Fanchone și Gevaro Nepomuceno fiind anunțate pe www.fcpetrolul.ro, dar va opta în primul „11”, așa cum a și anunțat deja, public, la jucători cu mai puține minute disputate până acum, ca Mourad Satli ori Victor Astafei, ori chiar fără să fi debutat încă, precum mai experimentatul Ioan Filip sau junii Iuliu Oprea, Alexandru Chiriță, Roberto Alecsandru și Alberto Olaru, ultimul în vârstă de numai 16 ani. Printre cei 18 se va afla și Patrick N’Koyi (foto, în echipament galben-albastru; captură „Look TV”), recuperat după o entorsă la gleznă. Pentru atacant nu va fi vorba despre o revenire prea plăcută la Cluj, pe același stadion, la prima lui apariție ca titular la Petrolul, fiind eliminat după ce a primit două cartonașe galbene, în partida cu „U”! Din efectiv mai face parte și ultimul sosit în tabăra ploieștenilor, croatul Kristian Ipsa, cel care a primit, chiar în dimineața zilei programate pentru zborul la Cluj, „cartea verde” și a fost astfel legitimat, nefiind exclus să și evolueze împotriva Unirii Jucu.

Evident, din delegația deplasată în Ardeal lipsesc cert Filipe Teixeira – care va bifa al treilea meci obligatoriu de stat pe tușă, după suspendarea dictată de către Comisia de Discplină a FRF, ulterior partidei cu CFR Cluj – și Adrian Mutu, cel care va pleca în India, împreună cu cel care-i va fi masor personal până la finele anului, Răzvan Negoiță, alias Burtă. Mutu va fi vedeta lui Pune United, grupare patronată de iubitul vedetei de la Pro TV, Iulia Vântur, starul de la Bollywood, Salman Khan. În privința echipierilor care vor fi menajați la Cluj, siteul oficial al clubului nu a făcut nicio referire, situație în care nu se poate anticipa un probabil prim „11”, ce va fi aliniat de Gheorghe Mulțescu. Este posibil să fi fost lăsați la Ploiești Jean Sony Alcenat și Sony Mustivar, care au fost convocați la echipa națională a statului Haiti, pentru două meciuri oficiale în „Cupa Caraibelor”, programate – după cum notează www.fcpetrolul.ro – pe 8 și 12 octombrie. Disputa eliminatorie din  „16”-imile Cupei României-Timișoreana, dintre Unirea Jucu – echipă antrenată de Meszaros Alpar – și Petrolul va fi arbitrată de către o brigadă formată din centralul Florin Andrei (Târgu Mureș) și asistenții Ciprian Florin Danșa (Oradea) și Mihai Marius Marica (Bistrița). Ca rezervă a fost delegat Sergiu Popa, din Aiud, iar ca observator de arbitraj – fostul purtător de ecuson FIFA, Aron Huzu (Sibiu). Trimisul Federației Române de Fotbal, care va sta cu ochii pe organizatori, este zălăuanul Dan Costin.