Întoarcerea acasă: Sebi Tudor a fost numit antrenor principal la Petrolul

Dragos Trestioreanu -

Întoarcerea acasă: Sebi Tudor a fost numit antrenor principal la Petrolul

Au trecut foarte puține ore de la anunțul, de pe www.fcpetrolul.ro, cu privire la rezilierea contractului semnat, vara aceasta, între SC FC Petrolul și antrenorul principal Selymes Tibor și, pe același site, s-a posta numele celui care i-a luat locul fostului fundaș stânga din Generația de Aur. De data aceasta, patronatul a optat pentru un tehnician crescut chiar la clubul găzarilor, primul de acest fel după ceva mai mult timp.

În vârstă de 41 de ani, Eusebiu Tudor (foto; www.digisport.ro) a fost junior al Petrolului, a promovat, apoi, în echipa de seniori, a bifat meciuri atât în eșalonul secund, cât în cel dintâi, a pregătit, ulterior agățării ghetelor în cui, trupa „lupilor”, în Liga a II-a, pe perioada mandatului FSLI Petrom, Liviu Luca & Florin Bercea. A mai trecut și pe la alte formații de eșalon inferior, precum Sportul Studențesc București sau Chindia Târgoviște, a pregătit-o, vara trecută, în perioada precompetițională, pe AFC Fortuna Poiana Câmpina, formație desființată în iarna trecută, a revenit imediat în Arabia Saudită, acolo unde mai fusese tehnician la un club de prim eșalon, Al-Ettifaq, la echipa de juniori, dar și secund la seniori. Grație recunoașterii capacității sale de profesiionale, Sebi Tudor a fost numit, după plecarea de la Câmpina, ca antrenor la prim-divizionara saudită Al-Shoalah, de care s-a despărțit acum, acceptând oferta echipei de suflet, Petrolul. Ploieștean get-beget, el va încerca să atingă țelul care i-a fost impus în prezent, mai exact salvarea de la retrogradare.

Imediat după instalarea în funcție, Eusebiu Tudor a făcut prima declarație ca antrenor principal al „galben-albaștrilor”, postată pe siteul clubului găzarilor: „În primul rând, sunt fericit că mi s-a oferit şansa să mă întorc la Petrolul. Practic, sunt acasă şi am ocazia să antrenez echipa la care am crescut. Începând de astăzi, mă concentrez pe ceea ce avem de făcut aici şi voi încerca să fac tot ceea ce depinde de mine, pentru ca lucrurile să meargă bine„. Sebi Tudor a semnat un contract până la finele sezonului și a condus antrenamentul de după-amiază al noii sale formații.

Între timp, la televiziunea DigiSport, fostul manager sportiv al Petrolului, Mihai Joița, a dezvăluit că actualul lot – în fapt, cea mai mare parte a acestuia – este creația lui și a fostului antrenor principal Selymes Tibor și că jucătorii nu ar fi fost plătiți de două luni, neînțelegând astfel de ce a trebuit să plătească tehnicianul cu postul pentru așa ceva. De-acum, Sebi Tudor trebuie, deci, să antreneze… materialul clientului. Însă, pentru un tehnician tânăr și foarte bun teoretician, poate că nu va fi atât de dificil de găsit o strategie care să ducă echipa la liman.