Într-o… nebunie fără de sfârșit, la Petrolul, s-a făcut dreptate: Prunescu – rechemat la prima echipă!

Dragos Trestioreanu -

Într-o… nebunie fără de sfârșit, la Petrolul, s-a făcut dreptate: Prunescu – rechemat la prima echipă!

Mărturisesc de la bun început, de fapt reamintesc, că am contestat decizia, imediat după ce a fost pusă în aplicare, de a-l îndepărta pe fundașul central Jean Prunescu de la prima echipă a Petrolului, iar asta chiar înainte de plecarea în cantonamentul din străinătate. Mi s-a părut total nedrept ca un fotbalist care a venit pe „Ilie Oană” puțin după debutul competiției – printre foarte puținii rămași în lotul actual – și a fost căpitan, onorând banderola și simpatizat de fani, să fie împins spre pregătirea cu… juniorii. Chiar fără a se avea la bază motive serioase pentru o astfel de hotărâre. Din fericire, astăzi, 10 octombrie 2018, a funcționat… mintea cea de pe urmă!

Prunescu a primit un telefon de la antrenorul principal al echipei de seniori a FC Petrolul, Leo Grozavu, și a fost chemat să revină la antrenamentele „lupilor”, după o pauză prelungită de nu mai puțin de două luni și jumătate. E mai greu de intuit fie dacă decizia a fost exclusiv a tehnicianului, fie dacă a fost luată de comun cu președintele executiv Cristi Vlad, fie că a fost doar a acestuia din urmă, fie dacă propunerea nu ar fi venit de undeva de mai sus. Dar, nu mai are importanță, atâta vreme cât fotbalistului i s-a făcut, în sfârșit, dreptate. Vorba aceea, mai bine mai târziu, decât niciodată! Acum Jean Prunescu se poate reîncadra în efectivul în care, a fost clar, îi era locul binemeritat și din care a fost îndepărtat în mod absolut de neînțeles.

De-acum și până probabil peste două-trei săptămâni, alături de coechipierii săi de până la plecarea în Slovenia, Jean trebuie să muncească foarte mult la ședințele de pregătire, să bifeze amicale și să reintre astfel cu mult curaj în cea dintâi echipă. Cât de repede și cât de eficient, așa ceva va depinde și de A1. Cel care ori și-a pus cenușă în cap, ori a vrut doar să întindă o mână către fanii care i-au cerut demisia non-stop, marți seara, în timpul partidei oficiale cu Luceafărul Oradea. Suporteri care l-au tot cerut înapoi pe Prunescu, pe fondul unui scandal în public, parcă fără de sfârșit, având și alte conotații, totuși! Mai degrabă, înclin să cred că, atunci când s-a văzut că nici ultima încercare din axul central defensiv, Sebastian Ghinga-Valentin Țicu, nu a dat deloc satisfacție, s-a lăsat… ambiția și s-a acceptat o corecție în apărare, mai ales că se avea la dispoziție jucătorul indicat. Însă, atenție!, nici să se aștepte minuni, imediat, de la Jean Prunescu, fiindcă i s-ar face astfel o altă nedreptate!

Foto: www.fcpetrolul.ro