Într-un interval scurt de timp, clubul „lupilor” a schimbat liniile ca la… baschet. Din lotul de Liga a IV-a au mai rămas doar patru fotbaliști!

Dragos Trestioreanu -

Într-un interval scurt de timp, clubul „lupilor” a schimbat liniile ca la… baschet. Din lotul de Liga a IV-a au mai rămas doar patru fotbaliști!

Pe vremea când domina autoritar baschetul autohton, în 11 ani de vis pentru ploieștenii iubitori ai sportului jucat la panou, multipla campioană a României, CSU Asesoft, își modifica lotul, în proporție mare, în fiecare vară, dar destule transferuri s-au efectuat și iarna. Parcă într-o încercare de a copia strategia de-atunci a echipei antrenate, în puțin peste un deceniu, de numai cinci antrenori, Petre Brănișteanu, Dragan Petricevic, Mladen Jojic, regretatul Vladimir Arnautovic și Sașa Ocokoljic, și clubul de fotbal al găzarilor a procedat la fel. Cu diferența că, într-un interval cu mult mai scurt de timp, a avut deja patru tehnicieni, dintre care unul cu două mandate: Octavian Grigore, Romulus Ciobanu, Leo Grozavu, din nou Tavi Grigore și Mugurel Cornățeanu. O medie temporală mult mai mare, repet, din punctul de vedere al antrenorilor de la fotbal față de cel de la baschet.

Din efectivul avut de FC Petrolul în Liga a IV-a, mai sunt acum în lotul din eșalonul secund numai tinerii Alberto Olaru (foto, lângă titlu) și Mihai Velisar (foto sus, în text, primul din dreapta), acei „U 19” provenind din fostul centru de copii și juniori al falimentatei SC FC Petrolul care au bifat primul meci din Liga A Prahova, cel de la CS Păulești, mai vârstnicul Jean Prunescu (foto mijloc, în text), prezent în tribună la cel dintâi joc de acasă din ediția 2016-2017, cu AS Tufeni-Băicoi, și debutând oficial, în partida din etapa a III-a, la Blejoi, cu echipa ce avea să fie principala contracandidată la promovare, și Nini Popescu (foto jos, în text, la minge), adus în pauza dintre turul și returul acelui sezon. De subliniat că Prunescu renunțase atunci să mai semneze cu o trupă din eșalonul secund, defuncta ACS Berceni, pentru a veni la Petrolul! Sărbătorind astăzi onomastica, www.gazetaph.ro îi urează „La mulți ani!” lui Jean.

În rest, fie vară, fie iarnă, plecările și sosirile au abundat la Petrolul Ploiești! Însă, cum s-au reușit două promovări consecutive, iar a treia nu pare deloc a fi o Fata Morgana, s-ar putea afirma că strategia aceasta, cu riscurile de rigoare inerente, a funcționat în intervalul de timp scurs de la primul mercato de după alcătuirea noii echipe a „lupilor”, în vara lui 2016.

Probabil că, pe aceeași linie și ținându-se cont și de rezultatele bifate, conducerea găzarilor se gândește ca și în perioada de transferări din iarna anului ce abia a început să aplice acceași politică de până acum, fiindcă ar fi benefic. Eventualitate în care se poate pune întrebarea dacă ar fi afectată menținerea celor patru prezenți și în Liga A Prahova în lotul Petrolului. Sau dacă, așa cum se mai aude pe ici, pe colo, și a tot atâția foști componenți din sezonul de Liga a III-a. Cu siguranță, până la plecarea în cantonamentul din Turcia se vor da răspunsuri la aceste întrebări. Deci, să mai avem puțintică răbdare, căci repede va veni și finele lunii în curs!

Foto: www.fcpetrolul.ro