Festival de goluri în repriza a doua de pe „Ilie Oană”, dar mai multe încasate de Petrolul! Continuă eșecurile din seria de meciuri cu echipe de play-off, venind rândul campioanei CFR Cluj să se impună net în dauna „lupilor”!

Dragos Trestioreanu -

Festival de goluri în repriza a doua de pe „Ilie Oană”, dar mai multe încasate de Petrolul! Continuă eșecurile din seria de meciuri cu echipe de play-off, venind rândul campioanei CFR Cluj să se impună net în dauna „lupilor”!

Pe o arenă, „Ilie Oană”, din Ploiești, destul de bine populată date fiind ziua, luni, ora, 20.00, și mai ales condițiile meteo, burniță și frig, FC Petrolul a bifat al doilea insucces din seria de patru meciuri contra echipelor din play-off clasate, în ordine, pe locurile 1,2 3 și, respectiv, 5. La Ovidiu, s-a pierdut la două goluri diferență în partida cu Farul, scor: 0-2, la Ploiești, aseară, cu 2-5, în fața campioanei en-titre, CFR Cluj, urmând joi confruntarea cu FCSB, pe „Arena Națională”, iar – apoi, duminică – cea de acasă, împotriva CSU Craiova, și deplasarea de la Pitești, pentru jocul cu FC Argeș. Cea care va încheia pentru „galben-albaștri” sezonul regular. Petrolul are 33 de puncte, ocupă poziția a opta, dar va mai avea parte de alte trei dueluri dificile, după cum se observă mai sus. Greu de luat puncte însă, atâta vreme cât s-a instalat parcă degringolada în întreaga tabără a găzarilor!

Luni seară, pe un teren la fel de prost ca și până acum – bine însă că nu și cu noroi! -, Țicu și coechipierii săi, dintre care au lipsit Huja, Meijers și Papp, pentru motivele deja știute, plus Budescu, lăsat pe bancă și introdus pe teren atunci când meciul cam era decis, au capotat în fața campioanei en-titre, CFR Cluj. Jucătorii lui Florin Pârvu (foto jos), antrenor ce putea să fie… accidentat de către masivul Boateng, de la CFR, încă din startul jocului (foto sus), au rezistat numai 11 minute. Adică, până în momentul în care mai noua vedetă a câștigătorilor titlului național în ultimele cinci sezoane, kosovarul Krasniqi, a primit o minge pe stânga, în propria jumătate de teren, aproape de linia care desparte cele două jumătăți de teren, a sprintat, pe stânga, a trecut de Pashov, a șutat pe jos, iar Leitner a fost oarecum păcălit de o deviere mică a lui Mathaus. Drept urmare, portarul austriac al ploieștenilor a respins în față, iar Deac l-a lobat ușor de pe linia careului mic, dintr-o poziție aproape centrală. Cu 0-1 pe tabelă încă din primul sfert de oră, Petrolul a scăpat de un 0-2, pentru că VAR-ul nu l-a convins pe centralul oltean George Găman de hențul făcut aproape de buturi de deja-amintitul capoverdian. Un fost arbitru a declarat totuși la un post TV că lovitura de cap a lui Janga a trimis balonul în brațul drept, aflat departe de corp, al lui Mathaus. Fostul central a decis astfel că nu a fost henț, ci corner. Pe scurt, exact decizia arbitrului. „Lupii” au terminat cu un deficit numai de un gol cea dintâi repriză, după ce și ei au ratat câteva oportunități de a marca, cea mai mare fiind a lui Grozav – din nou șters ca evoluție.

Ca și în cel dintâi mitan, CFR a marcat repede, ba chiar și mai repede, încă din minutul 49 (foto la titlu). Asta după cornerul executat de pe dreapta de Deac și reluarea acrobatică a lui Bîrligea (foto mijloc, dreapta, în duel cu Pashov). Un gol care a trebuit confirmat de VAR, după suspiciunea că obiectul de joc i-ar fi lovit cotul autorului reușitei, înaintea de a relua, din cădere, în plasă. Același ex-cavaler al fluierului a declarat că, indiferent de poziția brațului, lipit sau nu de corp, dacă mingea îl atinge, atunci reușita va fi anulată! După 17 minute, o fază de spectacol, cu Krasniqi distrându-se în careul mare cu Borța, pasând, apoi, în spate la Deac, a cărui centrare de manual pentru… plonjonul lui Janga a dus scorul la 3-0. Rezultatul a luat destul de repede proporții neașteptate, Maglica (73), pentru 4-0, deschizând astfel seria jucătorilor aflați la primele lor reușite, din campionat, la echipele lor. Croatul a punctat sec din „6 metri”, beneficiind de o centrare perfectă a lui Braun, de pe dreapta. O pasă prin spatele lui Camora a lui Budescu, din minutul 77, l-a pus pe Bratu în situația de a „înțepa” balonul pe lângă Scuffet, la colțul lung. Era cea dintâi reușită a tânărului fotbalist al Petrolului în SuperLigă, prin care s-a făcut de 1-4. Aproape imediat, Petrila a bătut, pe jos, cu inteligență un corner de pe stânga și, scăpat total de sub marcaj, Boateng (80) a preluat și a șutat puternic, la firul ierbii. Leitner era mascat și astfel mingea a șters bara de la colțul scurt și s-a dus direct în plasa interioară, în partea cealaltă a porții: 1-5. A fost al doilea gol pe care goal-keeper-ul Petrolului îl încasează la colțul scurt în acest sezon, cel al portarului. S-a făcut însă, după alte trei minute, de 2-5, rezultat care avea să fie și cel final, o lovitură liberă de pe dreapta a lui Budescu fiind respinsă de Cvek, cu capul, pe… voleul senzațional al lui Purtić, trasorul de la 25 de metri, zonă centrală, mergând parcă teleghidat în colțul din stânga al buturilor lui Scuffet. Italianul a fost un pic derutat, și el, de ușoara deviere cu pulpa piciorului stâng a lui Braun.

Despre abordări, tactici, module, joc, formații, schimbări de jucători, absențe etc. – astăzi, pe zi, mai la rece, după o înfrângere dureroasă, dar așteptată, totuși, prin prisma diferențe de valoare. Însă, nicidecum nu a fost intuită ca scor și număr de goluri primite de învinși. Urmează un alt meci greu, la București, cu FCSB, care pare iar pornită numai să câștige, nu să piardă punct/puncte. Jocul va debuta joi, 2 martie 2023, de la ora 20.00, în cadrul unei etape, a XXVIII-a, intermediară, din sezonul regular. Vor reveni însă Meijers și Papp, iar Budescu poate că va fi apt de joc de la început, refăcut după absența de 10 zile, din cauza unei accidentări.

Foto: www.digisport.ro