Intrare gratuită la Ţiriac Collection, de Noaptea Muzeelor 2023. Vezi adresa şi programul

Redactia -

Intrare gratuită la Ţiriac Collection, de Noaptea Muzeelor 2023. Vezi adresa şi programul

Ţiriac Collection se alătură şi anul curent muzeelor şi spaţiilor expoziţionale alternative participante în cadrul programului Noaptea Muzeelor, ediţia cu numărul 19, care se desfăşoară în premieră în ediţie comună România-Republica Moldova.

Porţile colecţiei de automobile şi motociclete Ţiriac Collection se deschid în ziua de sâmbătă, 13 mai, la ora 12:00, pentru toţi pasionaţii domeniului şi fascinantei istorii auto. Începând cu ora 17:00 şi până la ora 22:00 (ultima intrare), accesul publicului la Ţiriac Collection se va realiza gratuit, ca parte a programului Noaptea Muzeelor.

Programul zilelor adiacente, vineri, 12 mai, şi respectiv duminică, 14 mai 2023, va fi cel uzual, galeria fiind deschisă vizitelor în intervalul orar 10:00 – 19:00.

Vizitatorii care aleg să viziteze Ţiriac Collection în cadrul Nopţii Muzeelor sunt invitaţi să pornească într-o impresionantă călătorie în timp, pe parcursul căreia vor avea ocazia să descopere peste 170 de exponate de epocă, fabricate începând cu anul 1899, exemplare care au aparţinut unor mari personalităţi, modele unice sau serii limitate, dar şi poveşti captivante şi informaţii despre istoria şi caracteristicile fiecărui model.

Inedita călătorie în timp va continua şi îi va aduce pe iubitorii de maşini în prezentul dominat de tehnologie, arătându-le cât de puternic şi-a pus aceasta amprenta asupra bolizilor din zilele noastre, ca în final să le ofere ocazia să anticipeze viitorul prin prisma exemplarelor ultra performante din colecţie.

De la cel mai vechi exponat, Hurtu 3 1/2 Quadricycle, la cele mai recente achiziţii auto din galerie – Mercedes-Benz – 600 şi 600 Pullman, fabricate cu peste jumătate de secol în urmă, şi până la o suită impresionantă de maşini sport cu design modern şi mulţi cai putere, incursiunea la Ţiriac Collection este o experienţă la superlativ de care se pot bucura toţi cei pasionaţi de maşini, în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor ediţia 2023.

Locaţia dispune de parcare pentru public, utilizabilă în regim gratuit, în limita locurilor disponibile. Ultimul acces în cadrul galeriei Ţiriac Collection în noaptea de sâmbătă 13 mai 2023 se va realiza la ora 22.00.

Adresa Ţiriac Collection este Calea Bucureştilor nr. 289, Otopeni (vizavi de Aeroportul Internaţional Henri Coandă). Locaţie via Google Maps: https://goo.gl/maps/ygSxBxS77So

Foto cu caracter ilustrativ: www.pexels.com