Intrată pe ultima sută de metri înaintea reluării pregătirilor pentru sezonul următor, la Petrolul mai „transpiră” și alte noutăți. În staff-ul tehnic și în lotul care va avea, posibil, un alt obiectiv!

Dragos Trestioreanu -

Intrată pe ultima sută de metri înaintea reluării pregătirilor pentru sezonul următor, la Petrolul mai „transpiră” și alte noutăți. În staff-ul tehnic și în lotul care va avea, posibil, un alt obiectiv!

După ce în urmă cu destul de puțin timp, pe www.fcpetrolul.ro au fost anunțate transferurile a doi fotbaliști noi, Marius Coman (Fotbal Comuna Recea), golgheterul Ligii a II-a, și Darius Buia (Viitorul Pandurii Târgu Jiu), o fostă mare speranță a sportului rege de la noi, dar și instalarea unui staff tehnic mai tânăr, alcătuit din prahoveanul Nicolae Constantin (antrenor principal) și Valentin Bădoi (antrenor secund), și a directorului sportiv Claudiu Tudor, se instalase o anumită liniște, spartă numai de aducerea, neconfirmată încă oficial, a încă unui internațional de peste Prut. A fost vorba despre mijlocașul central Eugeniu Cebotaru, a cărui prezentare probabil că se va face odată cu reluarea pregătirilor, de luni, 14 iunie 2021, atunci când… 90% din lotul preconizat pentru sezonul următor va fi deplasat direct la Institutul Național de Medicină Sportivă București, pentru vizita medicală obișnuită în această perioadă a unui an. De ce 90%? Deoarece așa se aude că ar fi procentul avansat de către conducerea clubului în ceea ce privește definitivare lotului pentru ediția 2021-2022, la data reunirii.

Totodată, pe linie de staff tehnic, dar și de efectiv, au mai apărut și alte zvonuri, unele însă foarte aproape de a se transforma totuși în… certitudini. Astfel, se zice că marți, 8 iunie, s-ar putea încheia negocierile cu un alt prahovean, Carmel Bărbulescu (foto mijloc) cel care ar veni de la Astra Giurgiu, club la care a activat și ca preparator fizic, și ca… antrenor al echipei a doua. În schimb, discuțiile cu antrenorul portarilor, Cătălin Grigore, încă trenează, acesta părând nedecis, cum am mai scris, dacă să mai continue sau nu la Petrolul. Se speculează că Grigore nu ar fi mulțumit chiar cu toți portarii din lot, aflați la această oră sub contract. Dar, au mai fost situații când el a plecat de la Petrolul și, după o vreme, a revenit. Se va întâmpla la fel și acum?

În ceea ce privește jucătorii din componența trupei „lupilor” din anul competițional trecut, atacantul Vasile Buhăescu (foto sus, în echipament galben) este foarte aproape de a semna un contract de prelungire cu clubul găzarilor pe încă un sezon, parafare care ar putea avea loc chiar în aceeași zi cu Bebe Bărbulescu. Tot în aceeași situație, însă nu chiar la fel de aproape de a continua la Ploiești, dar cu șanse destul de mari să se bată palma, se află acum și fundașul central olandez Bart Meijers (foto jos, în dreapta, alături de Marian Huja și Romario Moise), despre care se credea că, în condițiile financiare actuale, care ar putea conduce la stabilirea unui alt alt obiectiv, diferit față de ultimele două sezoane, ar fi putut fi pierdut definitiv. În schimb, negocierile cu căpitanul trecutului sezon sunt pe muchie de cuțit, catalanul în vârstă de 27 de ani, Pol Roigé Rodríguez, dorindu-și – s-ar părea – o continuare a activității la Petrolul însă numai în condiții salariale superioare celor din sezonul 2020-2021. Ceea ce nu ar conveni absolut deloc ploieștenilor, care nu mai beneficiază de un buget ca atunci! Acestea ar fi noutățile din prezent, însă cu siguranță se vor succeda, săptămâna aceasta, și mai multe.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.ziarulprahova.ro