Între minus și plus infinit: Unirea Cocorăștii Colț – Petrolul ’52 = serbare… câmpenească!

Dragos Trestioreanu -

Între minus și plus infinit: Unirea Cocorăștii Colț – Petrolul ’52 = serbare… câmpenească!

Pe calea care o va duce, cu siguranță, în al treilea eșalon național, via barajul de promovare, ACS Petrolul ’52 va face o „haltă”, duminică, 23 aprilie 2017, la ora 11.00, într-o localitate aflată la 21 de kilometri de Ploiești, pe drumul Buftei. Gazdele de la Unirea Cocorăștii Colț așteaptă liderul la zi al Ligii A Prahova cu o arenă situată într-un câmp, cu o tribună pentru fanii localnici ai trupei antrenate de un fost arbitru, în prezent brancardier la Spitalul Județean, Alexandru Niță, cu – printre alții – două perechi de frați, Alexandru și Codrin Kiru, care au lipsit la meciul din tur, religia nepemițându-le să joace sâmbăta, și Marian și Ștefan Taban, plus un portar junior, Alexandru Stanciu, singurul apărător al buturilor care va fi trecut în raportul de joc! Unirea deține „lanterna roșie”, trece încă prin mari probleme financiare, așa că o urnă în care – notează www.sportonlineph.ro – se pot primi ajutoare bănești va fi plasată la arenă. O arenă în care galeria oaspeților, cifrată, scrie același site, la vreo 500-600 de suporteri, bine cunoscuți în tot județul pentru pasiunea și frenezia lor, va sta în spatele porții apropiate de drumul de acces. Generoși cu simpatizanții proprii, dar și cu cei ai Petrolului, organizatorii vor lăsa intarea liberă la meciul cu ploieștenii. Asta deși alții, care stau mai bine financiar, negândindu-se în iarnă, de exemplu, să pună chiar capăt participării în Liga A, nu s-au lăsat până nu au scos măcar 5 lei de la amatorii de a-i vedea pe viu pe „galben-albaștri”! Săraci, dar cu suflet cei de la Unirea Cocorăștii Colț! Felicitări!

1Petrolul ’52 respectă competiția și, chiar dacă decalajul dintre combatante este de aproape 50 de puncte, gazdele având eșecuri câte succese au oaspeții, 17, vin la Cocorăștii Colț cu trupa de bază. Va lipsi doar Tiberiu Nițescu, înlocuit de către Octavian Grigore cu Michel Jipa, în lotul ce va fi trecut pe „foaia de joc”. Totuși, ținând cont de valoarea adversarei, nu ar fi deloc exclus ca tehnicianul găzarilor să opteze pentru modificări în primul „11”, fiind astfel mai greu de anticipat unul. Intenția de a vedea în ultimele opt etape tot lotul, pentru a se ști pe cine se va conta în viitorul apropiat, este totuși absolut binevenită. Oricum va fi un meci de 2 solist!

Partida va fi condusă la centru de ploieșteanul Mădălin Marinescu, arbitru de Liga a III-a, asistenții lui fiind băicoianul Bogdan Mociorniță și plopenarul Adrian Voicilă, ambii fiind stagiari, iar trimisul AJF la joc va fi fostul director al unei cunoscute societăți comerciale din Filipeștii de Pădure și mentor al defunctei echipe locale de fotbal, Metalul, Constantin  Ciocoiu, devenit – după pensionare – observator și având domiciliul, din nou, la Băicoi.

2Altfel, cele patru partide disputate sâmbătă, în cadrul etapei cu numărul 23, s-au încheiat cu următoarele rezultate: CS Blejoi – CSO Plopeni 3-1 (n.r. – cronica va fi postată duminică după-amiază); Unirea Urlați – AFC Bănești-Urleta 0-3; Petrolul Băicoi – Avântul Măneciu 3-0 și AFC Brebu – CSO Teleajenul Vălenii de Munte 3-2. Duminică, în afara meciului de la Cocorăștii Colț, vor mai avea loc încă trei jocuri: CS Ceptura – CSO Tricolorul Breaza; AS Tufeni Băicoi – CS Mănești 2013 Coada Izvorului și CS Păulești – CS Cornu. În altă ordine de idei, în etapa a XXIV-a, Petrolul ’52 se va deplasa la Cornu, pentru a oferi replica echipei locale, CS, sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 17.00.

Foto: www.sportonlineph.ro (Cristi STAVRI) și www.republikanews.ro