Întrebarea săptămânii în SuperLiga: Este Dinamo vs. Petrolul un derby?

Redactia -

Întrebarea săptămânii în SuperLiga: Este Dinamo vs. Petrolul un derby?

 

SuperLiga este locul unde pasiunea, ambiția și spiritul competiției se contopesc în dueluri electrizante. Sezonul actual al SuperLigii ne aduce un scenariu neașteptat: Petrolul, echipă ce a avut un start nesigur, acum se prezintă drept una dintre formațiile în formă. Astfel, vine inevitabilă întrebarea: este meciul dintre Dinamo și Petrolul un derby?

După ce a obținut doar două puncte în primele trei meciuri, Petrolul a surprins pe toată lumea. Trei victorii impresionante au urmat: 3-2 cu Farul, 0-2 în deplasarea la Rapid și 4-3 acasă cu U Craiova 1948. Acum, ocupă poziția a treia în SuperLigă, ceea ce i-a făcut pe mulți să înceapă să o ia în considerare serios.

Cu toate acestea, elevii lui Florin Pîrvu nu sunt văzuți ca favoriți la titlu de către bookmakeri, aceștia având o cotă de 100 la câștigarea campionatului. Aceasta poate fi însă o oportunitate pentru cei mai optimiști suporteri, care ar putea să obțină un potențial și mai mare după revendicarea unui Mozzart bet bonus.

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a denumit partida cu Petrolul drept un „derby”, sperând ca meciul să aibă loc pe Arena Națională, stadion care poate găzdui un număr mare de suporteri. Declarația lui a luat prin surprindere pe Mihai Stoica, care s-a arătat uluit de această denumire.

„E derby și ăsta? Sunt șocat de câte derby-uri există. Dinamo – Petrolul… e derby? De ce? De distanță? Ce derby e ăsta? Cum? Am aflat și recent că există Primvs Derby, ce e? Așa am citit. Eu sunt șocat”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Vivi Răchită, fostul antrenor al Petrolului, a declarat în urmă cu o săptămână, după victoria „Lupilor Galbeni” în Giulești, că pentru echipa sa de suflet nu există decât un derby, iar acela nu este cu Dinamo.

„Pentru noi, acesta e meciul cel mai important, nu avem alte rivalități. Noi suntem două echipe cu suporteri, noi suntem două echipe care nu am fost ajutate de departamente, de ministere, cum au fost Steaua și Dinamo”, a declarat Vivi Răchită pentru Fanatik.

În lumina evoluției bune recente a Petrolului, antrenorul Florin Pîrvu a dezvăluit ce se află în spatele acestei performanțe. Conform lui, secretul echipei sale stă în disciplina tactică. El a subliniat importanța sprijinului continuu al suporterilor și a recunoscut că trebuie acordată o atenție deosebită fazei defensive.

 „Avem un grup foarte bun, muncim foarte mult. Este vorba despre disciplină tactică. Trebuie să fim mai atenți, pentru că pe faza ofensivă am reușit să producem și să marcăm acasă 4 goluri, însă defensiv trebuie să analizăm mai bine (n.r. situația) și să fim mult mai atenți”, a declarat Pîrvu după meciul din etapa a VI-a a SuperLigii.