Învățămintele unui banner afișat de „lupi”

Dragos Trestioreanu -

Învățămintele unui banner afișat de „lupi”

Jucătorii de la Petrolul au intrat pe teren, înaintea primului fluier al meciului contra echipei CFR Cluj, de vineri, 6 mai 2016, purtând un banner pe care era inscripționat următorul text: „AZI JUCĂM PENTRU CULORI ȘI FANI, E VORBA DESPRE RESPECT PENTRU PETROLUL, NU DE BANI!” (Foto: Facebook).

După salutul de la centrul terenului, titulari și rezerve s-au îndreptat spre peluza I, acolo unde au predat bannerul ultrașilor, cei care l-au agățat pe gard, fotbaliști si fani aplaudându-se, apoi, reciproc. A fost un moment care a impresionat întreaga asistență, ce-a răspuns pe măsură. Un banner care ar fi trebuit să-i facă măcar să roșească pe cei care se fac vinovați de situația dramatică din prezent a clubului găzarilor. Cu o echipă amenințată să retrogradeze, cu jucători neplătiți, fără un teren propriu de antrenament, cu promisiuni neonorate etc!

Câștigând partida cu trupa CFR-ului, acești jucători care nu mai știu, de ceve vreme, ce înseamnă un salariu au demonstrat că merită a fi susținuți până la final, pentru devotamentul și seriozitatea lor. Nu or fi având ei valoarea celor din anii când Petrolul era pe podium, juca în play-off-ul Europa League, câștiga Cupa României, bifa semifinale ale acesteia, dar – pentru că nu se predau – merită respectul tuturor!