Invers decât tiparul „Nae & Sebi”, un alt antrenor prahovean a dat fotbalul din România pe unul tot dintr-o țară exotică! Mihai Dinu, de la Cornu în Laos

Dragos Trestioreanu -

Invers decât tiparul „Nae & Sebi”, un alt antrenor prahovean a dat fotbalul din România pe unul tot dintr-o țară exotică! Mihai Dinu, de la Cornu în Laos
Revenit în vara anului trecut la o echipă, CS Cornu, la care a avut, de câteva ori, rezultate bune, ba chiar și neașteptate, antrenorul prahovean Mihai Cătălin Dinu nu și-a văzut visul de a se înscrie cu trupa din zona Câmpinei în lupta pentru promovare în Liga a III-a, la jumătatea întrecerilor din campionatul actual al Ligii A Prahova, formația pe care a pregătit-o ocupând abia locul 7, la 13 puncte distanță de poziția care asigură calificarea la baraj, pe care se află CSO Plopeni (antrenor: Iulius Mărgărit, foto jos, în stânga), cea care se va duela, în retur, cu Petrolistul Boldești și Tricolorul CSO Breaza. Dezamăgit de traseul din tur, Mihai Dinu a luat decizia, în vacanța de iarnă, de a părăsi din nou România pentru o altă experiență în fotbalul dintr-o țară exotică, alegând de data aceasta prima ligă din Laos. Asta după ce, acum câțiva ani, activase la o școala de fotbal din Palestina, acolo unde îl recomandase ulterior și pe câmpineanul Costin Plăvache, fost bine cunoscut echipier al defunctei Poiana și ex-colaborator al lui de la CS Cornu.
„La recomandarea unui prieten, am ajuns la echipa Master 7, din Laos, cea care care a terminat pe locul al doilea campionatul și este calificată astfel în <<AFC Cup>>” – a declarat Dinu pentru www.gazetaph.ro, adăugând că „ne-am deplasat într-un cantonament în Thailanda, o țară vecină Laosului, și pregătim o <<dublă>> cu echipa campioană en-titre a Cambodgiei, Svay Rieng, eu având parte aici de condiții bune de pregătire, iar pentru noua experiență din carieră voi da totul pentru a reuși”. Mihai nu a uitat să precizeze că va întâlni, cu Master 7, o trupă care se laudă că a marcat 88 de goluri și a primit numai 20 de goluri, în 26 de partide disputate în întrecerile din Cambodgia. O altă țară asiatică în care fotbalul a mai progresat de la o vreme, ca și cel din Malayezia, acolo unde urmează să joace, de-acum, francezul Guy Gnabouyou, fost anul trecut la FC Petrolul.
Înainte de a semna în vară, din nou, un contract cu CS Cornu, Mihai Dinu fusese, vreme de un sezon, 2018-2019, secundul lui George Timiș la SCM Gloria Buzău, contribuind și el la promovarea en-fanfare în Liga a II-a a echipei din județul de la est de Prahova. Cea la care i-a avut drept elevi pe un fost și un actual petrolist, Răzvan Catană, respectiv Cristian Apostolachi. Dar, pentru ediția în curs a eșalonului secund, conducerea buzoienilor a preferat instalarea unui antrenor cu nume, Ilie Stan, fost jucător la vechea Gloria și, ulterior, tehnician al acesteia. Astfel, dacă Timiș a revenit în funcția de președinte al secției de fotbal de la SCM Gloria Buzău, Dinu a trebuit să plece și să se întoarcă la Cornu, după ce, pentru o perioadă de timp, făcuse chiar naveta, activând și la echipa din Prahova, și la cea din Buzău! În altă ordine de idei, reamintesc că marele vis al posesorului actual de licență A este de a se pregăti pentru adjudecarea licenței Pro UEFA, ca să o poată antrena, cândva, pe… FC Petrolul Ploiești!
Foto: site oficial Gloria Buzău