Investiţie de 22 milioane de euro la Coca Cola Ploieşti

Redactia -

Investiţie de 22 milioane de euro la Coca Cola Ploieşti

Muhtar Kent, Presedinte si CEO al The Coca-Cola Company, impreuna cu Dimitris Lois, CEO al Coca-Cola HBC AG si Primul Ministru al Romaniei, Victor Ponta, au inaugurat astazi noua linie de imbuteliere Cappy Pulpy in Ploiesti, o investitie de 22 milioane de euro.

Cappy Pulpy este o bautura racoritoare cu un continut ridicat de pulpa de fruct, obtinuta cu ajutorul unei tehnologii de productie de ultima generatie. Aceasta permite existenta a doua fluxuri concomitente, unul care transporta partea lichida a bauturii (sucul) si unul care transporta bucatile de pulpa de fruct. Sucul si bucatile de pulpa de fruct se intalnesc la final, in valva de umplere, unde se amesteca. Tehnologia de ultima generatie, dar si reteta speciala, confera noului Cappy Pulpy naturalete si un gust intens racoritor, prin pastrarea caracteristicilor pulpei din fruct. Capacitatea liniei de productie este de pana la 36.000 de sticle pe ora.

“Noua linie de imbuteliere Cappy Pulpy este inca un exemplu al angajamentului asumat de Sistemul Coca-Cola in materie de inovaţii de exceptie, care raspund nevoilor consumatorului.”, a declarat Muhtar Kent. „Inovarea continua a insotit Sistemul Coca-Cola in calatoria sa, inca din 1886, cand s-a inventat cea mai iubita si delicioasa bautura racoritoare – Coca-Cola.        De atunci, am continuat sa investim pentru a tine pasul cu schimbarile si cu preferintele consumatorilor din intreaga lume.”

La eveniment, Muhtar Kent a multumit partenerului de imbuteliere Coca-Cola HBC şi Guvernului Romaniei, pentru increderea in capacitatea de dezvoltare a regiunii. “Ca şi in alte tari, aici au existat, in ultimii ani, provocari legate de crestere. Dar noi, la Coca-Cola, credem in investitia in perioade dificile, in dezvoltarea pe termen lung si in contributia pozitiva la cresterea şi revitalizarea economiei.”, a continuat Kent.

Sistemul Coca-Cola a investit pentru prima data in Romania in 1991, iar astazi are peste 1.800 de angajati in toata tara, cu aproximativ 9 locuri de munca generate indirect in restul economiei de fiecare loc de munca la Coca-Cola. In Romania, Coca-Cola HBC Romania imbuteliaza produsele din portofoliul Coca-Cola in trei fabrici si le distribuie celor peste 64.000 de clienti din intreaga tara, printr-o retea de 20 de depozite si centre de distributie.

“Fabrica de imbuteliere din Ploiesti, cea mai mare din sud-estul Europei, este pentru         Coca-Cola HBC un adevarat centru al investitiilor in inovatii tehnologice. In urma cu 4 ani, am inaugurat aici alte doua inovatii importante – mega-depozitul automatizat High-Bay si Centrala de cogenerare – cu o valoare totala a investitiei de 45 de milioane de euro. Anul acesta aducem din nou in Romania o investitie majora, de peste 22 de milioane de euro.                 Ne bucuram astfel sa putem reconfirma, prin amploarea si constanta investitiilor in Romania, pozitia Sistemului Coca-Cola, ca unul dintre cei mai importanti investitori in economia romaneasca.” a declarat Dimitris Lois.

Noua linie aseptica de imbuteliere se bazeaza pe un sistem de umplere de ultima generatie brevetat de Krones – lider mondial in furnizarea de tehnologie pentru producerea de bauturi si ambalaje, iar operarea sa este asigurata de 30 de lucratori calificati. Linia functioneaza din iulie 2013 si produce bauturi in ambalaje destinate consumului imediat (0,33L PET) si consumului in familie (1,5L PET). Cappy Pulpy este produs in prezent in doua arome – portocala şi grapefruit, atat pentru piata din Romania, cat si pentru alte piete europene precum Bulgaria, Ungaria, Croatia, Bosnia, Cehia si Slovacia.

Inca de la lansare, Cappy Pulpy s-a bucurat de succes si apreciere din partea consumatorilor si a clientilor, confirmand interesul romanilor pentru produse inovatoare. Cappy Pulpy a fost sustinut puternic de o campanie integrata de marketing, formata din spot TV, panotaj stradal, activari online si promovare la punctul de vanzare.