Investiţii în Prahova: sens giratoriu la Dumbrăveşti şi parc fotovoltaic în Bălţeşti

Redactia -

Investiţii în Prahova: sens giratoriu la Dumbrăveşti şi parc fotovoltaic în Bălţeşti

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea COSMA, a participat marţi, 22 octombrie 2013, în localitatea prahoveană Dumbrăveşti, la recepţia lucrării ,, Amenajare intersecţie între DJ 102 şi DJ 218, comuna Dumbrăveşti, judeţul Prahova”. Investiţia a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Prahova şi are ca obiectiv principal fluidizarea traficului rutier la intersecţia dintre două drumuri judeţene importante (DJ 102 şi DJ 218) ; acestea fac legatură între localităţile Ploieşti, Păuleşti, Plopeni, Dumbrăveşti, Slănic, Izvoarele şi localităţile Vâlcăneşti, Cosminele. Obiectivul de investiţie prevede realizarea unui sens giratoriu cu o rază de racordare medie ( 16 metri), care să asigure un grad sporit de securitate a traficului. Valoarea contractului de execuţie este de 498, 849 mii lei.                      

Tot astăzi, preşedintele Mircea Cosma a fost prezent şi la punera în funcţiune a unui parc fotovoltaic de producere a energiei electrice. Acesta este amplasat pe o suprafaţă de aproximativ 12 ha în localitatea Bălţeşti. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 6 milioane de euro, iar obiectivul principal este valorificarea resurselor de energie regenerabilă (energie solară) prin montarea unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 5 MW. Energia obţinută se va debita în reţeaua naţională de electricitate prin 3 posturi de transformare.

Preşedintele Mircea Cosma a subliniat importanţa acestui proiect şi a precizat că în viitor, la nivelul Judeţului Prahova, astfel de proiecte ce implică surse de energie regenerabilă vor continua.La acest eveniment au mai participat şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai investitorilor precum şi consilierul judeţean Rares Enescu.