Investiţii în echipamente de ultimă generaţie la Spitalul Judeţean Ploieşti

Redactia -

Investiţii în echipamente de ultimă generaţie la Spitalul Judeţean Ploieşti
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ultima ședință, un proiect de investiții pentru implementarea conceptului de „sănătate digitală” la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Andreoiu din Ploiești. Proiectul, cu o valoare totală de 3.704.254,00 lei (inclusiv TVA), vizează atragerea de finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
 
În centrul acestei inițiative se află achiziționarea și instalarea de echipamente informatice de ultimă generație, infrastructură digitală avansată și licențe, cu obiectivul principal de a îmbunătăți și digitaliza serviciile de asistență medicală. De asemenea, se vor dezvolta aplicații informatice specializate pentru a sprijini activitățile medicale.
 
O componentă esențială a proiectului este implementarea sistemelor integrate de informatică spitalicească (SIS) care vor facilita legătura dintre toate sistemele digitale de înregistrare și administrare existente. Astfel, se va implementa completarea computerizată a comenzii medicului (CPCM) – un proces inovator care permite medicilor să introducă electronic instrucțiunile de tratament pentru pacienți, în special pentru cei spitalizați, direct de la patul acestora, informează Consiliul Judeţean Prahova.
 
Consiliul Județean Prahova își reafirmă angajamentul față de modernizarea și îmbunătățirea serviciilor de sănătate, având încredere că aceste investiții vor aduce beneficii semnificative pacienților și personalului medical.