Investiţii pentru asigurarea unei surse alternative de apă la Păuleşti

Mihai Ciobanu -

Investiţii pentru asigurarea unei surse alternative de apă la Păuleşti

Sandu Tudor, primarul comunei Păuleşti, lucrează la un proiect menit a asigura o sursă alternativă de apă pentru întreaga comună Păuleşti, sistem care să fie pus în funcţiune rapid, în momentul în care se produce vreo avarie la conducta magistrală care asigură apa potabilă pentru această zonă a judeţului, administrată de Exploatare sistem zonal Prahova (ESZ). 

La finele anului trecut, o avarie produsă la magistrala aparţinând ESZ Prahova care asigură alimentarea localităţilor Plopeni, Dumbrăvești, Băicoi și Păulești din sursa Vălenii de Munte, care a lăsat pentru aproape o săptămână mii de oameni fără apă la robinet. Acest lucru a fost semnalul pentru ca administraţia locală să ia măsuri de urgenţă pentru ca, în eventualitatea în care astfel de evenimente se repetă, locuitorii comunei să nu sufere de întreruperea apei.

Sandu Tudor, primarul comunei Păuleşti: „Sistemul nostru de alimentare cu apă poate face faţă pentru o perioadă de 48 de ore, dar reumplerea rezervoarelor ne poate forţa să impunem unele restricţii, dacă avaria la conducta magistrală se prelungeşte atât de mult cât s-a întâmplat la finele anului trecut. Pentru ca o astfel de situaţie să nu se mai repete am inclus în lista de investiţii prioritare asigurarea unei surse alternative care să poată livra apă potabilă în localitate 24 de ore din 24. În prima parte a anului 2017 vom fora încă un puţ în Păuleşti şi vom construi un nou rezervor de apă în Găgeni. De asemenea, facem demersurile pentru a prelua de la IPIP sistemul din zona Intex, care constă într-un puţ de apă şi un rezervor, pentru a le pune în funcţiune pentru consumul populaţiei: Aceste investiţii, o dată finalizate  vor face ca locuitorii comunei noastre să nu mai sufere de întreruperea apei. Sistemul nostru propriu va fi pus în funcţiune atunci când este nevoie şi va asigura alimentarea cu apă 24 de ore din 24 ” 

De altfel, la momentul documentării noastre aveam să îl găsim pe primarul Sandu Tudor pe teren, la locaţia rezervoarelor din Păuleşti, acolo unde urmează a se executa un nou foraj. Edilul, însoţit de un specialist în domeniu, discuta tocmai pe tema executării acestei lucrări intenţia fiind aceea ca lucrarea să fie executată într-un timp cât mai scurt, astfel încât locuitorii  comunei să aibă siguranţa că nu vor mai avea probleme cu alimentarea cu apă.