Ioan Niculae a făcut afirmaţii rasiste la adresa unui jucător al Astrei

Redactia -

Supărat că echipa lui, Astra Ploieşti, nu prea reuşeşte pe propriul teren să bată echipe nou-promovate, remizând alb, după meciul cu SC FC Petrolul, şi în prologul etapei a XV-a, 0-0 cu Ceahlăul, pe „Columbia”, în faţa a doar 300 de spectatori, câţi au fost, în aceeaşi zi, la Buftea, la derbiul Seriei a III-a din Liga a III-a, dintre CS şi Chimia Brazi, Ioan Niculae (foto sus, în dreapta, dialogând cu antrenorul principal Selymes Tibor; www.ziarelive.com) şi-a permis să-şi jignască un jucător, intervievat  fiindde către Vali Moraru, realizatorul emisiunii „DigiSport Special”. Astfel, după meci, Niculae a declarat: „Udoji (n.r. – fotbalist bulgaro-nigerian, foto jos: www.newspad.ro) ăsta fusese scos din echipă. Nu ştiu cum a apărut iar. Ăsta nu ştie să joace fotbal nici în curtea şcolii. În loc să dea cu capul sus, a dat în pământ. Atât poate săracul! Apoi, de la doi metri, a ratat în minutul 92. În loc să îl bage pe Tigoianu, care nu ar fi ratat de acolo, Selymes bagă maimuţa asta”!

Ignorând jocul foarte-foarte slab al echipei sale, patronul „dracilor” a preferat să se răzbune pe un fotbalist adus la echipă tocmai de cel care şi-a premis să-l înfrunte, în emisiuni televizate, Marius Şumudică. De fapt,  Niculae însuşi îl scosese din lot, dar – odată cu revenirea lui Selymes Tibor – noul antrenor a dorit să-l vadă, şi el, la lucru. Intrat în joc mai târziu, Chigozie Udoji a avut două ocazii de gol, una dintre acestea foarte mare, dar le-a ratat. La fel cum o făcuse însă şi Liviu Băjenaru în prima repriză, cu o altă oportunitate mare de a înscrie. Oricum, faţă de alţi coechipieri, cel puţin Udoji a fost aproape de a marca.

Udoji_CCeahlăului i-a lipsit play-maker-ul argentinian Lucas Garcia Lopes, plecat la o clinică de specialitate de la Bologna, pentru a fi investigat şi, apoi, tratat pentru o ruptură a muşchilor abdominali. În absenţa lui, nimeni nu şi-a asumat sarcina regizării atacurilor, care au fost la fel de sterile ca şi cele ale gazdelor. Moldovenii au făcut poate cel mai slab meci al lor din deplasare, din acest tur de campionat.

Selymes a mizat pe următoarea echipă: S. Lung jr. 6 – Mihalache 6, V. Găman 6, L. Goian 5.5, J. Morais 5.5 (87 Ţigănaşu) – Strătilă 5.5, Seto 6.5, N’Doye (cpt) 6, Băjenaru 5.5 – Fatai 6 (66 Udoji 5.5) – Miranda 6, în vreme ce Constantin Enache a jucat cu următorii fotbalişti: Villadsen 7 – Dumitraş 6.5 (46 Nohai 6), Forminte (cpt) 6.5, Cazan 6.5, Barna 6 – Achim 6 – M. Constantinescu 6, Monroy 6, Cebotaru 5.5, Stana 6 (85 Bădescu) – Gafiţa 5.5 (70 Chiacu 5.5). Au arbitrat: bucureşteanul Alexandru Tudor 8 şi asistenţii Vasile Marinescu 7.5 (tot din Bucureşti) şi Petru Marian Gaşpar 7.5 (Timişoara).

Tot la „DigiSport Special”, acelaşi Ioan Niculae s-a cam contrazis în anumite declaraţii: „Echipa a jucat binişor, însă numai pe faza de apărare. Nu contăm în atac, nu avem oameni de valoare acolo. S-a întâmplat să se accidenteze şi Fatai. Putem să ne apărăm, să cărăm mingea, dar atât. Nu sunt dezamăgit, sunt nemulţumit. Sperăm să ne salvăm de la retrogradare, e tot ce pot să îmi propun cu această echipă. Asta nu e echipă de cupele europene. Nu avem un mijlocaş ofensiv, nu avem vârfuri de atac, nu avem jucători pe părţile laterale. Lumea nu vine la stadion pentru că nu are ce să vadă”. Ce a uitat să spună e că fotbaliştii, în mare majoritate, au fost aduşi cu acordul său. Astfel  încât, trebuia să se aştepte că mai mult de salvarea de la retrogradare – deşi e clar că a spus-o la supărare – nu prea poate spera. Dar, în privinţa antrenorului, a zis că „nu se mişcă Selymes până în vară. Am încredere în el”. De urmărit! Altfel, iubitorii fotbalului din Ploieşti nu prea vin la meciurile Astrei nu neapărat că nu ar avea ce vedea, ci mai degrabă pentru că 90% ţin cu Petrolul şi nu o simpatizează deloc pe (încă) rivala din oraş.

 

 

 

.