Astra, din nou fără antrenor

Redactia -

Declarând – imediat după meciul contra Rapidului, pierdut nemeritat în opinia unor martori oculari, cu scorul de 3-2 – că antrenorul Marius Şumudică (foto; www.gsp.ro) şi jucătorii lui nu au ce să-şi reproşeze, chiar dacă au mai fost unele erori, patronul „alb-negrilor”, Ioan Niculae, a reiterat, la „Fanatik Show”, că nu are de gând să-l dea afară pe Şumudică, fiind supărat exclusiv pe arbitrul Cristian Balaj, „cel care are un dinte împotriva mea şi ne arde pe unde ne prinde”. Însă, la puţină vreme, intrând în direct la „Procesul etapei”, emisiunea lui Ovidiu Ioaniţoaia de pe gsptv, la care unul dintre invitaţi era  însuşi tehnicianul Astrei, Niculae a admis că se va despărţi totuşi de acesta. Însă, nu fiindcă şi-ar fi dorit să-l demită, ci doar pentru că tehnicianul îşi anunţase deja jucătorii, înaintea partidei din „Giuleşti”, că urma să fie ultimul joc cu el pe banca „dracilor”.

Ioan Niculae a fost foarte virulent la adresa lui Marius Şumudică, acuzându-l că ar fi lipsit de caracter, dar a recunoscut că e un antrenor destul de bun. Şumi nu a rămas dator şi i-a spus fostului său patron că el are coloană vertebrală şi nu a putut suporta ca acesta să-i fi intrat în vestiar, la pauza ultimelor două partide, cu Vasluiul, în campionat, şi  – respectiv – cu Petrolul, în Cupa României, şi să-i facă schimbările. Sau să-i scoată din lot doi fotbalişti peste capul lui, ulterior confruntării cu „lupii”, fiind vorba despre Chigozie Udoji şi Cosmin Matei. Mandatul fostului antrenor al Rapidului, după ce l-a înlocuit pe Selymes Tibor, cel dat afară după primele trei etape de la Astra, a cuprins nouă runde din Liga I şi meciurile din 16-imile şi optimile Cupei României-Timişoreana Altfel, Şumudică a mai fost acuzat de Niculae şi de un comportament mai de golănaş, care ar fi afectat imaginea clubului, el fiind şi amendat după declaraţiile făcute la conferinţa de presă de după întâlnirea cu echipa lui Adrian Porumboiu, ca şi pentru gesturile din timpul acesteia.

Surse care se pretind a fi bine informate şi, totodată, apropiate clubului din „9 Mai” au declarat că, astăzi, unul dintre oficialii Astrei se va deplasa în Portugalia cu sarcina expresă de a-l convinge să vină la Ploieşti pe Antonio de Oliveira Conceicao, cunoscut mai mult drept Toni Conceicao. Acesta este ex-tehnicianul echipelor CFR Cluj şi FC Braşov, la care a avut rezultate bune şi a imprimat şi un joc plăcut ochiului. Rămâne acum de văzut dacă Toni va accepta să revină pentru a treia oară în România.