Ion Marin, ultimul antrenor al clubului găzarilor care a adus un trofeu în vitrina „lupilor”, a câştigat titlul naţional în Kuwait

Redactia -

După o primă experienţă în spaţiul oriental, la Al-Ettifaq Dammam, în Arabia Saudită, Ion Marin (foto, în costum, alături de colegi din staff, Leontin Toader şi Ion Colonel; Facebook, Mircea Meleaşă) – antrenorul care a condus-o pe Petrolul la câştigarea, în anul 1995, a ultimului trofeu de până acum, Cupa României, după finala contra Rapidului – a câştigat şi titlul naţional în prima ligă a statului Kuwait. Cu trei etape înainte de încheierea întrecerilor, scrie www.gsp.ro, Al-Kuwait s-a impus în dauna formaţiei Kuzma, în deplasare, şi a devenit, matematic, campioană. Un alt succes al reputatului tehnician român a fost consemnat în Cupa Asiei, competiţie echivalentă acolo cu Europa League şi care a fost adjudecată anul trecut, în toamnă, de aceeaşi formaţie a lui Ion Marin. Acum, Al-Kuwait se pregăteşte de un alt joc în aceeaşi competiţie, în Tadjikistan. După ce a devenit şi campion al micuţei, dar bogatei ţări arabe, cel căruia i se spune „Săpăligă” a declarat, pentru www.gsp.ro, că „sunt fericit, mulţumit, este o performanţă notabilă pentru mine şi pentru fotbalul de aici. Am nişte băieţi extraordinari, un grup unit. Mi-e drag să lucrez aici, mă simt împlinit! E greu să lucrezi printre străini, dar e şi frumos atunci când ajungi să ai rezultate şi să fii apreciat”.

Când nu a mai fost ofertat în Liga I, Ion Marin a ales din  nou calea străinătăţii, mai puţini ştiind de ce face eforturi atât de mari pentru a antrena departe de ţară. Astfel, a doua fiică a lui are probleme medicale încă de la naştere şi necesită, frecvent, tratamente foarte costisitoare, care să-i permită să ducă o viaţă normală. Cu atât mai meritorii sunt sacrificiile pe care le face tatăl ei, care nu mai este la o vârstă la care plecatul în străinătate să nu lase urme. Dacă Petrolul se va califica în finala acestei ediţii a Cupei României-Timişor5eana, conducătorii clubului găzarilor ar trebui să aibă datoria de onoare de a-l invita pe Ion Marin să retrăiască momentele de acum aproape două decenii!