Ionela Leuștean și celelalte „bufnițe” chiar au făcut un galop de sănătate cu CSU Târgoviște. Handbalistele de la CS Activ-Prahova Ploiești au urcat pe locul 2!

Dragos Trestioreanu -

Ionela Leuștean și celelalte „bufnițe” chiar au făcut un galop de sănătate cu CSU Târgoviște. Handbalistele de la CS Activ-Prahova Ploiești au urcat pe locul 2!

Aflate pe locul al treilea în ierarhia la zi a turului campionatului Seriei C a Diviziei A de handbal feminin înaintea meciului de acasă cu „lanterna roșie” CSU Târgoviște, Ionela Leuștean și celelalte „bufnițe” de la CS Activ-Prahova Ploiești au tratat cu seriozitate mximă confruntarea de la sala Olimpia, la capătul căreia s-au impus la un scor ce scutește de alte comentarii: 38-16 (17-6)! Asta, după cum se observă, ulterior unei reprize secunde absolut zdrobitoare a jucătoarelor antrenate de Florin Ciupitu și Nicolae Nimu, încheiată cu 21-10!

Coroborată cu succesul de pe propriul teren al liderului, CS Dacia Mioveni 2012, în derbiul cu CSM Târgu Jiu, rezultat final: 25-21 (13-11), victoria „bufnițelor” le-a permis acestora să urce un loc în clasament, trecând astfel peste gorjence și având în prezent următoarea linie: 4 meciuri, 3 victorii, nicio remiză, o înfrângere, 119 goluri marcate, 76 de goluri primite, 9 puncte (ex-aequo cu CSM Târgu Jiu, care are un golaveraj mai slab). De subliniat că, în acest moment, handbalistele echipate în „verde-negru” sau, ca la meciul cu CSU Târgoviște, în „negru-gri”) au cea mai mare diferență între golurile marcate și cele încasate, din toată Seria C a Diviziei A de handbal feminin.

Cum obiectivul fetelor finanțate, din acest sezon, de Consiliul Județean Prahova este, potrivit propriului site, „calificarea la turneul final de baraj pentru promovarea în Liga Națională de Handbal a României”, iar partida din deplasare, din acest tur, cu CS Dacia Mioveni 2012 a fost pierdută, la o diferență destul de mică de scor, este absolut necesară o replică foarte bună în ultima etapă a primei jumătăți a întrecerilor. Adică, la Târgu Jiu, contra CSM-ului, sâmbătă, 12 octombrie 2019, la o oră care urmează a fi aleasă de către gazdele celui mai important duel al zilei, din Seria C. Cu un rezultat de egalitate, deși adversara este totuși una puternică, vezi și scorul strâns la care a pierdut în județul Argeș, CS Activ-Prahova ar rămâne pe locul secund, la finele turului, grație golaverajului superior celui al gorjencelor. Cu siguranță, CS Dacia Mioveni 2012 va termina pe prima poziție a podiumului, având parte de o deplasare ușoară, vineri, 11 octombrie, cu start la ora 17.00 fiind programat meciul de la Odorheiu Secuiesc, contra unei echipe cu un nume aproape imposibil de pronunțat, ACS Szekelyudvarhelyi Noi Kezilabda Klub. Mai precis, penultima clasată înaintea finalului turului, cu 3 puncte, la egalitate cu Național Râmnicu Vâlcea, ce are însă un golaveraj mai bun.

Amuzant, la disputa de la „Olimpia” a fost o prezentă și o pereche care-și sărbătorea nunta în aceeași zi, dar profitând de ocazie, mireasa și mirele au urmărit și meciul la sală, iar la final, s-au fotografiat cu handbalistele victorioase de la CS Activ-Prahova și cu antrenorii acestora. Încântați de prezența lor, cei de la clubul ploieștean păstorit de CJ le-au postat pe siteul de pe o rețea de socializare bine cunoscuta urare: „Casă de piatră”! Cum tânăra pereche le-a adus noroc, nu ar strica ca și… după luna de miere să revină în sala Olimpia, la meciurile din returul campionatul Seriei C a Divizia A de handbal feminin!

Foto: Facebook CS Activ-Prahova Ploiești