Ionuț Tiberiu Costache și Mihail Marius Bucur, cei doi români uciși în Algeria, erau prahoveni

Redactia -

Cinci români au fost implicaţi în criza ostaticilor din Algeria, trei dintre ei fiind salvaţi, în timp ce ceilalți doi – Ionuț Costache Tiberiu, din comuna Bărcăneşti (Prahova) și Mihail Marius Bucur, din Ploiești – au fost uciși. MAE va trimite o aeronovă pentru repatrerea ostaticilor români morţi în confruntarea din Algeria. Dintre cei trei supraviețuitori, unul este tot din Ploiești.

Ionuț Costache Tiberiu, inginer în domeniul petrolier, avea 36 de ani și era tatăl unui băiețel în vârstă de 6 ani, în timp ce soția sa este însărcinată în 7 luni.

Cel de-al doilea român care a murit în atacul terorist din Algeria era din Ploieşti şi avea doi copii – un băiat elev şi o fetiţă de vârstă preşcolară. Mihail Marius Bucur era inginer în domeniul energetic, avea doi copii – un băiat elev şi o fetiţă de vârstă preşcolară, au declarat apropiați ai familiei. Aceștia au adăugat că iniţial soţia bărbatului a fost informată că starea lui Mihail Bucur este bună, că acesta este rănit la o mână şi că este în afara oricărui pericol. Duminică după-amiază, soţia românului a fost anunţată oficial că bărbatul a murit în spital. Un psiholog şi echipaje SMURD au mers la locuinţa unde se află femeia, în apropiere de Ploieşti, pentru a-i acorda acesteia consiliere şi suport psihologic. Femeia este auditor la Curtea de Conturi şi a fost directoare a Casei de Asigurări de Sănătate Prahova.

Din informaţiile obţinute de autorităţile române, rezultă că decesul a intervenit, în spital, urmare a rănilor grave suferite, înregistrate anterior. Pe masură ce autorităţile române vor obţine date suplimentare confirmate, acestea vor fi puse la dispoziţia opiniei publice, în timp util”, se arată într-un comunicat MAE.