Mare fan al unei noi echipe din Superligă, FC Petrolul, ploieșteanul Ionuț Cărbureanu a făcut cadou clubului găzarilor ideea graficii colantării noului autocar

Dragos Trestioreanu -

Mare fan al unei noi echipe din Superligă, FC Petrolul, ploieșteanul Ionuț Cărbureanu a făcut cadou clubului găzarilor ideea graficii colantării noului autocar

După cum se știe deja, echipei FC Petrolul Ploiești i-a fost pus la dispoziție, de către un sponsor, firma de transport EXCLUSIVE CAR, din Băicoi, un autocar comandat și adus de aceasta din Germania, ca o onorare a promisiunii făcute drept mulțumire pentru promovarea în Liga 1, actuala Supercupă. Este, reamintesc, un autocar produs de către MAN, marcă întâlnită și la autocarul celebrului club bavarez Bayern München, diferind numai tipul acestuia. Autocarul „lupilor” va rămâne al lor pe toată perioada cât vor combate în cel dintâi eșalon, fiind, deci, și un motiv de emulație de a lupta cu toate forțele pentru a se menține la acest nivel.

Cum era firesc, clubul găzarilor a solicitat părerea suporterilor în privința colantării noului mijloc de transport oferit lui Valentin Țicu și coechipierilor acestuia, mai vechi și mai noi. Finalmente, câștigătorul a fost un mare petrolist, Ionuț Cărbureanu, cel care i-a ajutat pe „galben-albaștri”, nota bene: GRATUIT, de fiecare dată la programele de meci și la afișele care anunță partidele de acasă și din deplasare, care apar pe o rețea de socialiazare bine cunoscută. Dar nu s-a limitat numai la atât, având idei deosebite și la afișele în care apar antrenorul principal și jucători. Cu experiență în domeniu, un autodidact, căruia, din modestie, calitate de apreciat, Ionuț a venit cu o ideea fericită și în privința colantării autocarului. Una, evident, tot gratuită! „O fac pentru echipa mea de suflet, susțin și eu, cum pot, echipa pe care o iubesc!” – spune Cărbureanu.

Ionuț Cărbureanu este membru vechi al Asociației Diaspora Galben Albastră (ADGA) și al ulterior înființatei Uniune a Suporterilor Petroliști (USP). A fost unul dintre reprezentanții celei din urmă în Adunarea Generală a Asociaților ACS Petrolul ’52 și nu îi place absolut deloc să iasă în față, așa cum le-ar șade bine tuturor fanilor echipei fanion a Ploieștilor. Cu greu, astfel, a oferit câteva declarații pentru www.gazetaph.ro: „Grafica acestei colantări este făcută personal. Multe layere… și ceva ore de lucru. Poate, mergea și mai bine, nu poți să îi împaci pe toți, dar am făcut-o din suflet. Nu fac grafic de autocar în fiecare zi!”.

Fidel conceptului „Petrolist din tată în fiu”, Ionuț l-a adus pe arena Ilie Oană pe fiul său Alex, de la o vârstă fragedă a acestuia, micuțul, împreună cu mama, îți însoțește tatăl și nu scapă în trio niciun meci de acasă al Petrolului! Pe vremea când, la defuncta SC FC Petrolul, la Ploiești evolua și ex-internaționalul Ovidiu Hoban, propulsat între tricolori de prestațiile sale deosebite în echipamentul „lupilor”, Cărbureanu îi era cel mai bun prieten, fiind nedespărțiți, ca și copiii lor, de altfel. Nu întâmplător, pe vremea când juca în Israel, Hoban i-a trimis bani pentru nou-înființata în 2016, AS Petrolul ’52 Ploiești!

Revenind la noul autocar, parcat în curtea stadionului, acesta este mijloc de atracție, deja, pentru suporteri, cei care nu pierd momentul de a fi fotografiați sau a-și face un selfie în preajma acestuia. Într-adevăr arată și foarte frumos, ideea generoasă a lui Ionuț Cărbureanu fiind, realmente, de apreciat. Ca și, de altfel, gestul sponsorului EXCLUSIV CAR de a-l oferi actualilor divizionari A, drept mulțumire pentru promovare și stimulent de a se rămâne mereu în Superligă!

Emoționantă este poza pe care cel mai bun fotbalist „all time” al clubului găzarilor, unicul la care a evoluat, Mircea Dridea, a făcut-o sub ipostaza lui din tinerețe, imortalizată pe latura dreaptă a autocarului. A fost, ceea ce se tot spune, un arc peste timp pentru Senior, la cei peste 80 de ani ai săi, dintre care toți dedicați iubitei sale echipe, PETROLUL PLOIEȘTI. Pregătit să-i încurajeze, ca întotdeauna, pe „galben-albaștrii” îmbrăcați de-acum de către „adidas”, nea Mircea va fi cu siguranță nelipsit de pe „Ilie Oană”!

Foto: arhivă personală