Ionuț și Andreea Pătru scot campioni la lupte pe bandă rulantă

Daniel Dimache -

Ionuț și Andreea Pătru scot campioni la lupte pe bandă rulantă

La 33 de ani, Andreea Pătru are cam tot ce-şi poate dori un tânăr – o familie perfectă (cu doi copii), o carieră frumoasă de profesor de sport şi un statut de antrenor de lupte cu multe stele. Tot stele pot deveni şi copiii pe care soții Pătru îi antrenează la CS Petrolul, unde luptele pe saltea încântă privitorul. Şi ce poate fi mai frumos pentru un antrenor decât să-şi vadă copilul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, în competiţii?…Cu inima la cer l-au aplaudat soții Pătru pe fiul lor Eric Ionuţ la ultimul concurs în care a luat startul, la Târgu Mureş – unde a bătut tot ce i-a ieşit în cale şi a câştigat titlul de campion naţional la U13 ani, al doilea după cel cucerit anul trecut!

Dar asta nu este totul…Pentru că Andreea, care face echipă la clubul Petrolul cu soţul ei Ionuţ Pătru (nn – ambii au jumătate de normă), mai are şi alţi copii de valoare. Este vorba despre Andreea Iordache (şi ea dublă campioană naţională, dar la U13 ani) sau Sofia Anastase (locul 3 la categoria U13 ani) – despre care Andreea spune că este realmente o sportivă de top, de mare perspectivă şi de care vom mai auzi.

Rezultatele vin după ce în urmă cu două săptămâni, un alt elev de-al lor, Andrei Eremia, 16 ani (din micuţul sat prahovean Pleaşa) s-a clasat pe locul 3 la CN de juniori U20. De fapt, e o „gaşcă” de trei băieţi care vin de trei ani din satul Pleaşa (zona Refractare) la sală. Toți trei au participat la Campionatul Național Individual U20 de lupte. Andrei Eremia a luat locul 3, Laurenţiu Daniel Cheng a venit pe 6, şi a participat şi la selecția pentru campionatul Balcanic, în vreme ce Georgian Giurea s-a clasat pe 5. La „naţionalele” de lupte a mai participat şi o altă fată pregătită de cei doi, Bianca Andreaş – care a devenit vice-campioană naţională la U20.

În parelel, Andreea Pătru îşi vede de jobul de profesor de sport la Şcoala Gimnazială „Constantin Stere” din Bucov (nn – la aproximativ 15 minute de mers cu maşina din Ploieşti). Aici, ea se simte ca acasă. „M-am transferat aici pentru aceşti copii minunaţi, care sunt făcuţi parcă pentru sport. Mi-e drag să lucrez cu ei şi îi indemn pe toţi copiii să facă mişcare, sub orice formă. Înseamnă mult în dezvoltarea personală”, ne-a spus doamna profesor Andreea Pătru.

Cât îl privește pe soțul ei, Ionuț Pătru este și el profesor de sport, într-o localitate apropiată – Valea Călugărească, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Ionescu Sisești”, unde a predat și celebrul Octavian Belu. Sperăm ca Ionuț să calce pe urmele marelui său predecesor!