IPJ Prahova anunță că scoate în teren peste 1000 de polițiști în weekend-ul prelungit de Sf. Maria

Daniel Dimache -

IPJ Prahova anunță că scoate în teren peste 1000 de polițiști în weekend-ul prelungit de Sf. Maria

Peste 1.000 de polițiști prahoveni vor acționa în teren, în perioada 12-15 august a.c., pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, astfel încât cetățenii să petreacă acest sfârșit de săptămână fără evenimente negative.

Zilnic, în medie peste 200 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, investigarea criminalității economice, dar și din cadrul serviciului pentru Acțiuni Speciale, vor asigura o prezență vizibilă atât în cadrul evenimentelor din județ cât și în proximitatea acestora, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale și pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situații care se află în competența de gestionare a poliției.

Polițiștii rutieri prahoveni vor acționa permanent pentru fluidizarea traficului rutier, dar și în scopul depistării și tragerii la răspunderea penală a conducătorilor auto care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise.

Totodată, aceștia vor desfășura acțiuni rutiere pentru a preveni accidentele de circulație prin combaterea excesului de viteză, precum și a depistării șoferilor care încalcă normele rutiere.

Pentru a vă bucura de timpul liber și de sărbătoarea religioasă, vă recomandăm:

În zonele aglomerate din piețe, gări, autogări, magazine, lăcașe de cult fiți foarte atenți cu banii și obiectele personale!

Nu purtați portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor sau la vedere!

În aglomerație, dacă vă simțiți bruscați, controlați-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

Indiferent unde vă petreceți minivacanța, fiți prudenți în relațiile cu persoanele nou cunoscute și nu vă expuneți bunurile de valoare, deoarece printre amabili și binevoitori puteți întâlni și persoane rău intenționate!

Pentru conducătorii auto, circulați cu viteza adaptată condițiilor de trafic, în special când se circulă în coloană și nu uitați de politețea rutieră!

Pentru un plus de siguranță în mers măriți distanța dintre vehicule!

Conduceți prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asigurați-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre și evitați depășirile care în condițiile de vizibilitate redusă se dovedesc extrem de periculoase!

Apelăm totodată la încrederea dumneavoastră și mulțumim tuturor celor care respectă legea.

În caz de nevoie, dacă ați asistat ori aveți cunoștință despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelați cu încredere la cel mai apropiat polițist sau sunați la apelul unic de urgență 112.