IPJ Prahova, mesajul zilei pentru cei care vor să obţină permisul de conducere

Redactia -

IPJ Prahova, mesajul zilei pentru cei care vor să obţină permisul de conducere

Ieri, 25 august a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Prahova au desfășurat o acțiune în municipiul Ploiești, în incinta unei școli de șoferi.

Scopul acțiunii a fost acela de informare a viitorilor șoferi cu privire la noile modificări ale legislației rutiere, respectiv Legea Anastasia, care prevede faptul că un conducător auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

De asemenea, polițiștii au discutat cu cei 17 elevi, răspunzându-le întrebărilor privind legislația rutieră în vigoare, totodată, vorbindu-le despre cum să fie în siguranță în trafic, urmând sa obțină permisul de conducere.

Mesajul zilei: Nu vă puneți viața în pericol, urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor.