FC Petrolul – ce victorie în dauna campioanei, Farul lui Gică Hagi! Schimbarea la față a „lupilor” a venit chiar de… „Schimbarea la Față”!

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul – ce victorie în dauna campioanei, Farul lui Gică Hagi! Schimbarea la față a „lupilor” a venit chiar de… „Schimbarea la Față”!

A trebuit să vină „Schimbarea la Față” pentru ca echipa lui Florin Pârvu, FC Petrolul Ploiești, să se „schimbe la față”, bifând un meci aproape fără reproș, cel puțin până la 2-1 pentru „lupi” și, apoi, pe final, atunci când Irobiso a adus o victorie mare în dauna campioanei en-titre, Farul Constanța, spre fericirea miilor de fani fabuloși de pe arena Ilie Oană, dar și deziluzia lui Gică Hagi, managerul tehnic al învinșilor. Scor: 3-2 (0-0) pentru Petrolul! Când unii suporteri deja făceau calcule de vremuri sumbre apropiate, iată că Pârvu i-a capacitat pe fotbaliști, niciunul nemaipermițându-și să dispară din joc, pe bucăți bine ale acestuia. Tehnicianul a schimbat formula de echipă. Dacă a mizat din nou pe Zima în poartă, pe Doua și căpitanul Țicu în lateralele defensivei, ca și și pe Papp ca punct fix în sistemul de patru al apărării, pe Musi și Grozav în benzi, ca și pe Seto ca mijlocaș central și pe Petrović în postură de atacant, tot el l-a readus pe Meijers acolo unde îi este locul pe care îl știe toată suflarea petrolistă. Apoi, pe Hanca l-a pus în cvartetul de mijlocași, lângă japonez, iar pe Jair l-a avansat… atacant ca suport pentru muntenegrean. I-a ieșit totul de minune. De data aceasta, chiar și la schimbări, nu numai la „schimbarea la față”, după cum s-a observat!

Florin a avut în toți cei 11 jucători din galbenul „Macron” – de ce după trei etape, ci nu de la start, această schimbare  echipament?!? – tot atâtea ajutoare, pentru a „pune în scenă” un… scenariu de vis. Unul la care Hagi nu a mai avut răspuns, deși se făcuse de 2-2, în minutul 90! Însă, Irobiso a ținut cu tot dinadinsul să le reamintească tuturor, nici mai mult, nici mai puțin, că nu este numai un „colecționar” de cartonașe, indiferent de culoare, ci și un atacant abil ce poate decide un meci, cu sânge rece, în prelungirile acestuia. Remember acel tot 3-2 și tot de pe „Ilie Oană”, campionatul trecut, în dauna Chindiei! VAR a fost corect, acum, cu Petrolul, softul „trăgând” cum trebuia liniile, confirmând astfel că Jair nu a fost în ofsaid, la golul său de 1-0. Apoi, Grozav a mai făcut-o de una… Grozavă: un șut cu pământul, de 2-0, de la vreo 25 de metri. Mateus și Carnat, două rezerve utilizate de „Rege”, au egalat, norocos, scorul periculos – scuze pentru rima involuntară! – și a trebuit ca Țicu să fie extraordinar în al treilea minut de prelungiri și să bifeze al doilea assist, după cel de la 2-0, oferindu-i atunci aproape un joker jos nigerianului, pentru un decisiv 3-2! Nota bene, ultimele trei reușite din meci au fost ale unor jucători de schimb. A fost un  meci de poveste, care mai merită… povestit, dar și analizat. Așa că, voi reveni. Până atunci, bravo Petrolul, bravo Pârvu, bravo jucători, plus un bonus pentru Papp, Meijers, Țicu, Doua, Hanca, Musi, Seto, Grozav și Irobiso! Da, un bonus pentru ei, în afara felicitărilor generale! În acest context, ar fi obligatoriu pentru sponsorii prezenți pe echipamentul adidas, MRS, Barrier și cine o mai fi fost, să revină de urgență și pe cel nou, Macron!

Foto: www.gsp.ro