Istoricul Traian Lazăr, victimă a unui hacker

Daniel Dimache -

Istoricul Traian Lazăr, victimă a unui hacker
 
Reputatul profesor de istorie Traian Lazăr este victima unui atac informatic, suferind un furt de identitate online. Profesorul Lazăr este cunoscut de multă lume din urbea ploieșteană și din tagma istoricilor, ca autor de cărți și studii științifice și dascăl la Liceul ”1 Mai”, dar și la Colegiul ”Ion Luca Caragiale” din Ploiești, în prezent pensionar, dar nerenunțând la activitatea științifică. Acestuia i-a fost spart și preluat recent contul de facebook. În data de 26 noiembrie i-a fost înlocuită poza de la profil, cu o figură cât se poate de originală și înlocuită identitatea cu cea a unui ofițer de marină:

Prezentare

Lucrează la Navy Officer
Trăieşte în Ploiești
Divorţat
 
Astăzi, profesorul Traian Lazăr și-a înștiințat prietenii prin email că este victima unui hacker, care i-a înlocuit profilul cu cel al unui haiduc și îi roagă pe aceștia să șteargă din memoria calculatoarelor vechea sa adresă de facebook. Prin actualul material încercăm să îi dăm o mână de ajutor istoricului ca informația să ajungă la cât mai mulți dintre cunoștințele domniei sale. Iată textul transmis de profesor:
 
”Colegi,
Vă rog să ștergeți din memoria calculatoarelor voastre adresa de facebook unde eu apar cu o poză de profil ca un haiduc. Este adresa unui hacker. Introduceți în memorie adresa cu numele meu, dar cu poza de profil având figura mea.Am pus-o pe facebook sau adresați-mi o cerere de prietenie Cele bune! Prof Lazar”