ISU Prahova organizează o expoziţie cu ocazia a 79 de ani de la înfiinţarea apărării pasive

Redactia -

ISU Prahova organizează o expoziţie cu ocazia a 79 de ani de la înfiinţarea apărării pasive

Anual, la 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, eveniment care ne prilejuieşte rememorarea momentului istoric care a consfinţit înfiinţarea Apărării Pasive din România prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933.

Apărută ca o necesitate în asigurarea protecţiei forţelor necombatante, după prima conflagraţie mondială, protecţia civilă şi-a extins domeniul de activitate odată cu folosirea armelor de distrugere în masă cu efecte distrugătoare nu numai asupra militarilor, dar şi asupra populaţiei civile. Cu viaţa mea apăr viaţa – deviză rămasă înscrisă în tradiţia armei – a fost onorată şi consacrată pe parcursul celor 79 de ani de existenţă, prin misiunile dificile executate pentru salvarea vieţii şi înlăturării efectelor distrugătoare produse de dezastrele naturale şi catastrofele care au marcat de atâtea ori ultima jumătate de secol.

Marţi, 28 februarie 2012, între orele 11:00 – 13:00, cu ocazia aniversării a 79 de ani de la înfiinţarea apărării pasive din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova, strada Rudului, nr. 96, organizează o expoziţie cu prezentarea tehnicii şi materialelor de intervenţie specifice. Cu această ocazie vor putea fi urmărite şi exerciţii demonstrative, precum şi prezentarea pe ecran de filme documentare specifice protecţiei civile de pe teritoriul judeţului Prahova.