ISU Prahova, peste 100 de misiuni în ultimele zile

Redactia -

ISU Prahova, peste 100 de misiuni în ultimele zile

În ultimele 72 de ore, pompierii militari din judeţul Prahova au acţionat în 105 misiuni, dintre care 35 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă şi 70 urgenţe medicale.

Echipajele de salvatori au acţionat pentru stingerea a 4 incendii, precum şi în alte 4 intervenţii în sprijinul comunităţilor, care au presupus deblocarea uşilor de acces în locuinţe, pentru a facilita intervenţia echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, salvarea unui animal şi asistenţa unei persoane nedeplasabile.

În acest interval, 71 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD. În toate cazurile, paramedicii au acordat prim ajutorul medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 8 accidente rutiere, în care au fost implicate 11 autoturisme, un autotren şi un autobuz, precum şi cei 27 de ocupanţi ai acestora, dintre care 4 au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare.

Cel mai grav accident a avut loc duminică, în jurul orei 11:30, în comuna Poienarii Burchii, fiind vorba despre două autoturisme care au intrat în coliziune, iar, în urma impactului violent, toate cele 3 persoane aflate la bordul acestora au fost încarcerate. Imediat, la locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, două echipaje SMURD şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă, fiind solicitată şi intervenţia elicopterului SMURD. La sosirea echipajelor de intervenţie, s-a constatat că doar una dintre cele trei victime (bărbat, aproximativ 20 ani) mai prezenta semne vitale, astfel că s-a procedat la extragerea acesteia dintre fiarele contorsionate, fiind preluată apoi de elicopterul SMURD şi transportată la Spitalul Floreasca.

În săptămâna 12 – 18 iunie 2023, inspectorii de prevenire au desfăşurat 29 activităţi de informare, acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi de cultură şi centre comerciale. Dintre acestea, 11 activităţi au fost desfăşurate cu prilejul Zilei Informării Preventive – Marţi, 13 iunie 2023.

Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni, au fost depistate 193 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 21 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat 89 de avertismente şi 14 amenzi, în cuantum de 150.000 lei. Cu ocazia desfăşurării controalelor, au fost organizate 18 exerciţii cu 516 persoane şi 28 de instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor, la care au participat 500 de persoane.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 5 misiuni de recunoaştere în teren, în oraşele Sinaia şi Comarnic, pentru verificarea reţelelor de hidranţi, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.