ISU Prahova, pregătiri pentru ca spectacolul caritabil de pe Stadionul „Ilie Oană” să se desfăşoare fără probleme

Redactia -

ISU Prahova, pregătiri pentru ca spectacolul caritabil de pe Stadionul „Ilie Oană” să se desfăşoare fără probleme

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova dispune măsurile necesare pentru ca evenimentul din data de 16 iunie 2023, care se va desfășura pe Stadionul ”Ilie Oană” din municipiul Ploiești, să aibă loc în depline condiții de siguranță.

În vederea menținerii climatului de normalitate pentru participanți, vom avea angrenate forțe și mijloace pregătite să furnizeze răspunsul eficient în cazul producerii unui incendiu, pentru acordarea primului ajutor calificat și acordarea asistenței medicale de urgență, respectiv evacuarea în situații de urgență a persoanelor aflate în dificultate.

În acest context, în locația menționată, vor fi dislocate două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, încadrate cu un ofițer și 14 subofițeri. De asemenea, unitățile operative de la nivelul municipiului Ploiești vor fi mobilizate pentru a asigura suplimentarea forțelor de intervenție, în cazul producerii situațiilor de urgență pe timpul desfășurării evenimentului vizat.

Pentru ca acest eveniment, care are menirea de a aduce o schimbare în bine pentru comunitatea noastră, să nu fie umbrit de producerea unor situații de urgență, ISU Prahova amintește publicului că are următoarele obligații:

  • să respecte normele generale de apărare împotriva incendiilor;
  • să nu introducă sau să nu încerce introducerea pe stadion a unor obiecte specifice: făclii, artificii, petarde, torţe, recipienţi, materiale incendiare ori fumigene, substanţe toxice ori altele asemenea ce pot favoriza producerea şi propagarea incendiilor;
  • să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, semnele, afişele, marcajele sau altele asemenea, destinate apărării împotriva incendiilor;
  • să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor aflate în incinta stadionului.

 

Vă reamintim că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

De asemenea, puteți descărca noua aplicație DSU. Fii informat și fii pregătit oriunde, oricând!

Aplicația DSU este disponibilă atât pe telefoanele cu sistem de operare IOS, dar și Android și poate fi descărcată gratuit, accesând unul din următoarele link-uri:

App Store ( https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906);

Google Play ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson.dsu ).

 

Vă dorim să vă bucurați în siguranță de acest eveniment! Pompierii salvatori prahoveni rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul dumneavoastră!