ISU Prahova, verificări în judeţ la unităţi de cultură şi centre comerciale

Redactia -

ISU Prahova, verificări în judeţ la unităţi de cultură şi centre comerciale

În săptămâna 03 – 09 iulie 2023, inspectorii de prevenire au desfăşurat 9 activităţi de informare, acţiuni de control şi de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unităţi de cultură şi centre comerciale. Pe timpul desfăşurării acestor acţiuni, au fost depistate 54 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 9 au fost soluţionate pe timpul activităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat 45 de avertismente şi 9 amenzi, în cuantum de 105.500 lei. Cu ocazia desfăşurării controalelor, au fost organizate 6 exerciţii cu 31 de persoane şi 9 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor, la care au participat 40 de persoane.

În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situaţii pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerinţelor de securitate.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, în municipiul Câmpina, pentru verificarea reţelei de hidranţi, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.