ISU Prahova, zeci de intervenţii în ultimele 24 de ore

Redactia -

ISU Prahova, zeci de intervenţii în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii salvatori din judeţul Prahova au acţionat pentru gestionarea a 41 de situaţii de urgenţă, dintre care 12 au fost intervenţii în situaţii de urgenţă, 27 urgenţe medicale şi 2 activităţi de îndrumare şi control.

Totodată, pompierii prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii (manifestate pe arii restrânse, la acoperişul unei locuinţe şi la o anexă gospodărească), precum şi în alte 3 cazuri în sprijinul comunităţilor, care au vizat deblocarea uşii de acces într-o locuinţă din oraşul Sinaia, pentru a facilita accesul echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate şi asistenţa a două persoane supraponderale, nedeplasabile, în municipiului Ploieşti.

În acest interval, 28 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă din partea paramedicilor SMURD.

Pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 5 accidente rutiere, în care au fost implicate 7 autoturisme şi cei 10 ocupanţi ai acestora. Cel mai grav accident a avut loc ieri, în jurul orei 16:15, în localitatea Comarnic, cartier Posada, pe DN1.

Pompierii prahoveni au fost solicitaţi să intervină pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor medical în urma coliziunii dintre două autoturisme, având informaţia că, în urma impactului, o persoană a rămas prinsă între fiarele contorsionate ale autovehiculului, fiind conştientă. Odată ajunşi la locul indicat, pompierii au reuşit descarcerarea victimei, aceasta fiind transportată de urgenţă la spital pentru a primi îngrijiri suplimentare. Alte două victime rezultate în urma accidentului au fost, de asemenea, transportate de urgenţă la spital de către ambulanţele SAJ venite în sprijin.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităţilor de intervenţie au efectuat 3 misiuni de recunoaştere în teren, în municipiul Câmpina şi în oraşul Sinaia, pentru verificarea reţelei de hidranţi, precum şi la secţia ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost verificate căile de acces, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.