Îţi expiră permisul de conducere? Trebuie să aştepţi până în iunie pentru a-l schimba

Redactia -

Îţi expiră permisul de conducere? Trebuie să aştepţi până în iunie pentru a-l schimba

Şoferii prahoveni cărora urmează să le expire valabilitatea permiselor de conducere trebuie să aştepte câteva luni până când vor putea să-şi preschimbe documentul. Situaţia este reliefată de aplicaţia de pe site-ul Prefecturii Prahova, acolo unde a fost creată o secţiune specială pentru programarea online în vederea preschimbării permisului de conducere. 

Cei care vor să se programeze o pot face cel mai devreme în luna iunie, adică peste nu mai puţin de trei luni. Caz în care cei care se trezesc că le-a expirat permisul trebuie să lase maşina în parcare şi să se obişnuiască cu viaţa de pieton. 

În urmă cu un an, la momentul lansării acestei aplicaţii, Prefectura Prahova transmitea:
„In vederea imbunatatirii activitatii cu publicul si reducerii aglomeratiei la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Imatriculare a Vehiculelor Prahova, conducerea Institutiei Prefectului Judetul Prahova a dispus urmatoarele masuri:

1. incepand cu data de miercuri, 10 mai 2017, in vederea solutionarii cererilor de preschimbare a permiselor de conducere, se pot face si programari on-line, pe site-ul Institutiei Prefectului Judetul Prahova, la sectiunea „Rezervare pentru preschimbare permise auto romanesti”. Persoanele inscrise on-line se vor prezenta in data si ora stabilite la inscriere la ghiseul numarul 9 al serviciului;

2. inregistrarile dosarelor de examinare in vederea sustinerii probei teoretice se vor face doar in zilele de marti si joi ale fiecarei saptamani, la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Imatriculare a Vehiculelor Prahova din Ploiesti, strada Vasile Lupu, conform programului stabilit;

3. pentru programare/reprogramare in vederea sustinerii probei practice, cetatenii se vor prezenta numai la punctul de lucru al serviciului (asa-numita „sala de examen”), situat in Ploiesti, Soseaua Vestului, nr. 19, in zilele de luni, miercuri si vineri, conform programului stabilit.”