Iulian Bădescu – ameninţat cu demiterea. Află cine i-a pus gând rău

Redactia -

Iulian Bădescu – ameninţat cu demiterea. Află cine i-a pus gând rău

Nici măcar nu a apucat să depună jurământul şi să-şi înceapă, oficial, mandatul, că noul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, este deja „ameninţat” cu demiterea. 

 

Cel care „i-a pus gând rău” este un contracandidat de-al său. Este vorba despre jurnalistul Eugen Cristescu, cel care a candidat la funcţia de primar al municipiului pe listele PNŢ-CD. Într-o postare pe facebook,  acesta lansează varianta strângerii de semnături, din partea ploieştenilor, pentru o eventuală demitere a lui Bădescu, în cazul apariţiei unor „derapaje” sau a neîndeplinirii promisiunilor din campania electorală.  

„Citez din Legea 215/2001 si spun sa incepem sa strangem semnaturi pentru demitere. Ii lasam un timp pe care il stabilim impreuna, dar sa avem semnaturile stranse, pentru ca in caz ca se dovedeste o facatura de primar, sa putem cere organizarea referndumului pentru demiterea primarului. pe undeva ii facem un bine, tinandu-l in priza permanent.
Art. 73.
(1) Mandatul primarului inceteaza, de asemenea, inainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat in conditiile legii.
(2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei sau orasului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau neexercitarii atributiilor ce ii revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
(3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele si prenumele, data si locul nasterii, seria si numarul buletinului sau ale cartii de identitate si semnatura olografa ale cetatenilor care au solicitat organizarea referendumului.
 (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei sau orasului”, afirmă Eugen Cristescu pe facebook.

„Volosevici are la îndemână acest articol. 25% dintre locuitorii cu drept de vot sunt tocmai votanţii lui, cei circa 48.000. Ba chiar sunt mai mulţi. Eu nu spun că trebuie făcut acum, dar ar fi bine să începem să strângem semnăturile astea în caz că Bădescu nu va face ce a promis. Trebuie să stopăm astfel de practici pentru viitor. Ai promis, pui mana şi faci, încă de la început”, mai afirmă jurnalistul ploieştean.