Iulian Dumitrescu a anunțat restructurarea a 315 posturi din Consiliul Județean Prahova

Daniel Dimache -

Iulian Dumitrescu a anunțat restructurarea a 315 posturi din Consiliul Județean Prahova
 
Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, a anuțat astăzi, în conferință de presă, că va iniția o restructurare masivă de personal în cadrul instituției. Acesta a catalogat personalul Consiliului Județean Prahova drept ”o structură plafonată, cu mulți oameni fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor, plină de pile de partid”. Vă prezentăm declarația șefului administrației județene:
 
‼️ După evaluarea aparatului propriu și a direcțiilor Consiliului Județean Prahova, am decis să propun aleșilor județeni o nouă organigramă, construită pe principiile eficienței, meritocrației și responsabilității.
ℹ️ Propunerea pe care o înaintez aleșilor județeni constă în reducerea unui număr total de 315 posturi – care va aduce o economie la bugetul județean de aproape 1.000 de miliarde de lei vechi în patru ani.
⛔ Am găsit, la Consiliul Județean Prahova, o structură plafonată, cu mulți oameni fără chef de muncă, fără o cultură a obiectivelor, plină de pile de partid.
‼️ Prahovenii trebuie să știe că, în administrația pe care o conduc, banii lor sunt cheltuiți cu chibzuință și transparență, pe priorități.
Cu privire la aparatul propriu al Consiliului Județean Prahova:
✅ Organigrama nouă are prevăzute un număr de 146 de posturi în aparatul propriu al CJ, față de 247 câte sunt în prezent. Asta înseamnă o reducere cu 101 posturi.
✅ În organigrama nouă, avem doar 12 funcții de conducere, față de 27 șefi câți sunt în prezent.
✅ Economia estimată la bugetul CJ Prahova prin restructurarea aparatului administrativ este de aproximativ 120 de miliarde de lei vechi anual.
În același timp, am propus desființarea a două direcții ale Consiliului Județean Prahova
✅ Direcția Județeană de Protecția Plantelor și de Întreținere a Drumurilor Județene Prahova, care are în prezent 55 de posturi
✅ Direcția Județeană de Pază, care are 159 de posturi
✅ Economia estimată la bugetul CJ Prahova prin desființarea celor două direcții și externalizarea serviciilor este de aproximativ 120 miliarde de lei vechi anual.
🇷🇴 Am luat aceste măsuri deoarece îmi doresc să import la Consiliul Județean cele mai bune practici din administrația publică din România și să le duc la un nou nivel astfel încât Prahova să depășească celelalte județe din punct de vedere al atragerii de fonduri europene și guvernamentale, al calității serviciilor publice oferite prahovenilor, al atractivității investiționale.”