Iz de scandal după distribuirea fondurilor Consiliului Județean către localitățile din Prahova

Daniel Dimache -

Iz de scandal după distribuirea fondurilor Consiliului Județean către localitățile din Prahova

Nemulțumiri exprimate public după distribuirea de fonduri de bugetul județean: primarul Ploieștiului Andrei Volosevici și președintele PSD Prahova Bogdan Toader și-au îndreptat săgețile către președintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, totodată și șef al PNL județean.

Andrei Volosevici:

”Azi s-au alocat cotele IVG aparținând Consiliului Județean Prahova. Rămâne la aprecierea dvs!
PLOIEȘTIUL, reședința de județ, orașul cu populație ce reprezintă 33% din județ și produce aproximativ 40% din PIB, a primit suma de doar 100.000 lei (20.000€)!
Prin comparație, Ploieștiul a primit de 14 ori mai puțin decât Câmpina, de 10 ori mai puțin decât Breaza și de 8 ori mai puțin decât Vălenii de Munte!
Tot ca termen de comparație, încălzirea pentru o zi (cumpărarea gazului pentru producerea agentului termic, adică apă caldă și căldură), ne costa pe noi, ploieștenii, 1.700.000 lei, adică de 17 ori mai mult decât ni s-a alocat de către CJ, pentru tot anul!
Aceasta este grija președintelui Consiliului Județean față de ploieșteni!”
 
Bogdan Toader:
 
”Asta se întâmplă când cunoști mai bine Dubai și Maldive decât județul Prahova!
Domnule președinte al Consiliului Județean Prahova, este normal să alocați sume infime unor comunități de zeci de mii de oameni doar pentru că primarii sunt de la Partidul Social Democrat?
Reconsiderați-vă atitudinea față de prahoveni și revizuiți lista sumelor repartizate localităților din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Prahova!
Cum este posibil ca un oraș precum Boldești-Scăeni, cu aproape 10.300 de locuitori, conform ultimului recensământ, să primească aceeași sumă – prin ”bunăvoința” conducerii Consiliului Județean – cu cea repartizată comunei Surani (1.635 de locuitori)? Cum să nedreptățiți locuitorii din Boldești-Scăeni doar pentru simplul fapt că au votat un primar PSD?
Pe ce criterii ați alocat 850.000 de lei comunei Măgurele (4.444 locuitori, primar PNL), iar comunei Drăgănești (4.432 de locuitori, primar PSD) numai 200.000 de lei?
Vi se pare echitabil?
• Berceni (5.925 de locuitori, primar PNL) – 500.000 de lei/ Băicoi (16.722 de locuitori, primar PPU-SL) – 450.000 de lei
• Salcia (843 de locuitori, primar PNL) – 250.000 de lei/ Râfov (5.213 locuitori, primar PSD) – 200.000 de lei
• Cosminele (926 de locuitori, primar Pro România) – 400.000 de lei/ Gornet (2.670 de locuitori, primar PSD) – 100.000 de lei
Și exemplele pot continua! Vi se pare normal modul discreționar în care împărțiți banii? Ceea ce faceți este doar o nouă dovadă de dispreț și batjocură la adresa prahovenilor! O practică imorală, care distruge comunități și nu le dă dreptul să se modernizeze!”
 
Președintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu nu le-a dat încă o replică publică celor doi.
 
Sursa foto: Pagina de Facebook Iulian Dumitrescu