Jandarm ploieștean, întors din Afganistan după 6 luni

Daniel Dimache -

Jandarm ploieștean, întors din Afganistan după 6 luni

          Pentru un jandarm ploieștean, misiunea începută alături de alți 3 camarazi în luna noiembrie a anului trecut, s-a încheiat cu succes în acest week-end.

          În cel de-al 13 contingent care a desfășurat misiuni sub egida NATO, locotenent–colonel Albu V., a avut rol de consilier în instruirea forțelor de ordine afgane, jandarmii români reprezentând un etalon pentru pregătirea de nivel superior al acestora timp de un deceniu.

          A fost prima sa experiență de acest gen, catalogată ca fiind una foarte dificilă dar cu multe satisfacții profesionale, gradul de dificultate ridicat pornind chiar de la probele parcurse pentru selecție.

          Începând cu anul 2002 și până în prezent, Gruparea de Jandarmi Ploiești a participat cu 31 de cadre militare în misiuni internaționale, contribuind considerabil la efortul instituției Jandarmeriei Române ca furnizor de expertiză pentru forțele de securitate și instituțiile afgane precum și pentru celelalte state participante.

          Ofițerul va urma o bine meritată perioadă de recuperare fizică și psihologică,  urmată de întoarcerea la sediul unității pentru a-și relua activitatea.