Jandarmii montani au intervenit la 159 de solicitări privind animale sălbatice agresive

Daniel Dimache - Știri

Jandarmii montani au intervenit la 159 de solicitări privind animale sălbatice agresive

Jandarmii montani din cadrul posturilor montane Cheia, Sinaia, Buşteni, Azuga, Platoul Bucegi şi Breaza desfăşoară în acest week-end o campanie de prevenire privind animalele sălbatice agresive, avand în vedere desele semnalări ale prezenţei acestora pe traseele turistice şi în zonele de deal sau de munte locuite de oameni.
Scopul acestor acţiuni este acela de a informa și conştientiza cetățenii cu privire la pericolul la care se expun apropiindu-se de animalele sălbatice – în special de urși, fie în încercarea de a le alunga, fie de a le hrăni sau de a se filma/fotografia alături de ele.
Pe timpul acestor acțiuni, echipaje ale jandarmeriei montane Prahova se vor afla în arealele unde prezența urșilor a fost semnalată frecvent, pentru a oferi turiștilor informații cu privire la cea mai oportună reacție pe care o pot avea în funcție de situația în care se află.
De asemenea, reprezentanții Jandarmeriei vor distribui materiale cu conținut informativ-preventiv, care pun accentul pe măsurile de siguranță. 
Precizăm faptul că de la începutul anului jandarmii prahoveni au intervenit la un număr de 159 solicitări adresate Jandarmeriei Prahova în legătură cu animalele sălbatice al caror efectiv s-a mărit considerabil.