Japonia de Nord: o altă Japonie – Expoziţie foto la Muzeul de Artă

Redactia -

Japonia de Nord: o altă Japonie – Expoziţie foto la Muzeul de Artă

În perioada 3-14 mai 2012, Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ din Ploieşti, Bulevardul Independenţei nr.1, organizează expoziţia de fotografie:„Japonia de Nord: o altă Japonie“a artistului fotografHashimoto Yoshinori
Vice-preşedintele Asociaţiei Culturale Româno-JaponezeManifestarea se desfăşoară în cadrul parteneriatului dintre Asociaţia „Organizaţia Salvaţi copiii – Filiala Bucureşti“, Asociaţia Culturală Româno-Japoneză, Muzeului Judeţean de Artă „Ion Ionescu-Quintus“ şi Colegiului Naţional „Jean Monnet“ Ploieşti. Expoziţia cuprinde peste 100 de fotografii realizate de domnul Hashimoto Yoshinori în mica zonă Yurihonjō a Japoniei de Nord în anii 1970, dar şi fotografii realizate în perioada 2008-2011, grupate în cinci teme mari: Anotimpurile, Festivaluri, Hatahata (peşti şi pescari), Matagi (despre oamenii de la munte), Fukushima la trei luni de la dezastru.Hashimoto Yoshinori
Se naşte în anul 1941 în Prefectura Akita.
În mai 1960 intră la Facultatea de Arte, Secţia Fotografie. Pune bazele, ca student, grupului Atelier Internaţional, devenind şi primul preşedinte. În acelaşi timp a făcut parte şi din Atelier Social.
Din mai 1964 deschide în oraşul natal, Akita, un studio de fotografie şi devine fotograf al corporaţiei tipografice de pe lângă Akita, iar în noiembrie 1969 îl închide, redeschizându-l la Tokyo, ca fotograf independent. Lucrează printre altele pentru Asahi Graph, Asahi Journal, Kobunsha, Asociaţia rurală pentru cultură, realizează diapozitive pentru reclame.
În anul 1977 acceptă cererea Ambasadei României în Japonia de a fotografia vizita comemorativă a Anei Aslan.
1978 – primeşte invitaţia din partea agenţiei de turism a Guvernului României şi vizitează România unde realizează o serie de interviuri.
1979 – pornind de la colaborarea cu Ambasada României în Japonia, pune bazele agenţiei de turism GH3 România, ce devine agenţie colaboratoare a ONT.
1985 – începe importul şi vânzarea produselor româneşti.
1991 – participă la Revoluţia română (căderea regimului Ceauşescu) şi la dezvoltarea economiei româneşti, punând bazele firmei HASHY.
1994 – cumpără teren în capitala României, Bucureşti, şi termină construirea clădirii propriei firme, KANA CO.
1995 – se implică în Asociaţia România – Japonia.
2003 – pune bazele în România a Asociaţiei Culturale Româno-Japoneze ce are ca scop promovarea schimburilor interculturale Româno- Japoneze.
Domnul Hashimoto este recunoscător pentru numeroasele întâlniri cu oamenii din România, începând cu doamna Ana Aslan, mulţumită căreia a putut veni în România şi a cărei prietenie o preţuieşte enorm. Treptat, s-a ataşat de locuri, a început să facă afaceri, să investească, dar şi să câştige datorită muncii asidue de peste 30 de ani.