Jean Prunescu – apt 100% pentru debutul pregătirilor din iarnă

Dragos Trestioreanu -

Chinuit de o miozită de efort cu edem încă de la finalul lunii trecute, al doilea căpitan al Petrolului, fundașul central dreapta Jean Prunescu, a fost eforturi mari pentru a fi pe teren în ultima parte a turului campionatului Seriei a III-a din cel de-al treilea eșalon național de fotbal. Bine cunoscut de fanii „lupilor” drept un fotbalist care face, mereu, sacrificii mari pentru binele echipei sale, Prunescu a lipsit de pe teren mult mai puțin decât i-ar fi cerut-o afecțiunea sa. Cea care îi provoca dureri mari. Într-o adevărată perioadă de pauză a putut intra abia după cel din urmă fluier al ultimului meci al turului, acela din… glodul de la Popești-Leordeni. Acolo unde, el și-a condus cu brio echipa, în absența lui Claudiu Tudor, afectat de probleme medicale cauzate de nervul sciatic. Pe un teren tot mai greu, din cauza unei ploi necontenite, bravul Jean a rezistat 90 de minute, fără a se plânge nici măcar o clipă. De altfel, nu întâmplător a fost ales, de către suporterii Petrolului, drept cel mai bun jucător al acestei formații în luna octombrie, primind atunci Trofeul Mircea Dridea chiar din mâinile celui care-i dă numele. Reamintesc că trofeul este acordat, luar, în sezonul competițional de Asociația Diaspora Galben Albastră (ADGA).

Însă, așa cum era normal, odată cu pauza competițională, Prunescu a fost oprit total de la efort, el nefăcând parte din lotul pentru amicalul cu CSU 2 Craiova și, bineînțeles, nici din cel pentru sâmbătă, cu echipa campioană de toaamnă a Ligii A Prahova, CS Blejoi. „Sunt aproape recuperat după miozită, prinzându-mi bine zilele de pauză de la pregătiri și joc, având certitudinea, astfel, că voi fi apt sută la sută la startul perioadei de pregătiri de după sărbători” – a declarat, optimist, pentru www.gazetaph.ro, „Ministrul Apărării” Petrolului, Jean Prunescu.

Foto: www.fcpetrolul.ro (în dreapta, alături de multiplul medaliat olimpic, mondial, european și național de gimnastică, Marian Drăgulescu, aflat în vizită de promovare la arena Ilie Oană)