Jeremy Bokila și Gheorghe Grozav au semnat contracte cu Terek Groznâi, din Superliga Rusiei

Redactia -

Jeremy Bokila și Gheorghe Grozav au semnat contracte cu Terek Groznâi, din Superliga Rusiei

Siteul cotidianului ProSport a anunțat duminică, 1 septembrie 2013, că doi fotbaliști ai SC FC Petrolul Ploiești, Jeremy Bokila (foto, înaintea apostilei de pe noul angajament și prezentarea oficială la meciul cu Anji Mahacikala, din Superliga Rusiei, scor: 1-1; www.prosport.ro) și Gheorghe Grozav, sunt de-acum ai cecenilor de la Terek Groznâi. Bokila a revenit miercuri, 28 august, la Ploiești, la cererea expresă a FIFA, pentru a-și lămuri situația contractuală cu clubul găzarilor și, după ce a acceptat oferta primită de la Terek, a zburat, în aceeași zi, spre Rusia. A doua zi l-a urmat Grozav, care, deși rămas în cantonament alături de coechipierii săi pentru returul cu Swansea City, a fost de acord și el, după 24 de ore, să plece la Groznâi.

Președintele lui Terek, Magomed Daudov, a explicat pentru siteul oficial al clubului rus de ce a optat pentru achiziționarea la pachet a celor doi jucători de profil ofensiv ai Petrolului: „Grozav şi Bokila au semnat cu Terek. Aveam nevoie de întăriri în atac, în primele şapte etape, noi marcând doar trei goluri. Alegerea celor doi nu a fost una întâmplătoare. Ambii jucători au evoluat la un nivel înalt în România. Sezonul trecut, Bokila a înscris 23 de goluri, iar Grozav – 9. În acest sezon al Europa League, ultimul a marcat 6 goluri, în 5 meciuri. Cred că transferurile vor aduce un plus echipei noastre. Mă bucur că au ales să vină aici, în detrimentul altor echipe”. Pe Gicu Grozav, FC Augsburg, din 1.Bundesliga, a încercat să îl blocheze în ultimul moment, însă contrapropunerea germanilor nu a fost pe gustul SC FC Petrolul și nici a jucătorului, care au preferat un transfer definitiv, în dauna unui împrumut pe un sezon, cu opțiune de cumpărare în vara viitoare. Se spune că Grozav va primi, la Terek Groznâi, un salariu de circa 650.000 de euro/an.

Dacă internaționalul român s-a pregătit cu „lupii”, pentru actualul sezon, și a jucat și în Europa League, cu excepția manșei a doua din play-off, contra lui Swansea City, în schimb, Bokila a dat bir cu fugiții înaintea Supercupei României, cu Steaua, și a susținut apoi probe, degeaba, la opt echipe din diverse campionate ale continentului (FK Krasnodar și Rubin Kazan, ambele din Superliga Rusiei, Bolton Wanderers și Crystal Palace, prima din Football League Championship, eșalonul secund din Anglia, a doua – din Premier League, Saint-Etienne și Ajaccio, ambele din Ligue 1, și Fortuna Dusseldorf, din 2.Bundesliga). Ca și în cazul achiziționării lui Gheorghe Grozav, oficialii lui Terek nu au făcut publică suma de transfer, speculându-se că pe fostul golgheter congolezo-olandez al Petrolului s-ar fi plătit circa 1,8 miloane de euro, iar pe Gicu – aproximativ 2,1 milioane de euro, ultima informație fiind însă confirmată, la televiziunea sport.ro, și de acționarul unic al societății ce deține licența de joc a „galben-albaștrilor”, Daniel Capră. Jeremy Bokila a declarat că nu va mai juca la nicio altă echipă din România, așa cum le-a promis fanilor Petrolului! Cei doi fotbaliști nu au debutat încă în echipamentul cecenilor, dar – după cum se obsrvă din fotografie – înnăscutul marcator și-a ales tricoul cu numărul 18. Urmează s-o facă și Grozav, nemaiconvocat – surprinzător – de către selecționerul Victor Pițurcă pentru apropiata „dublă” cu Ungaria (6 septembrie) și Turcia (10 septembrie), din preliminariile Cupei Mondiale din Brazilia, de anul viitor. Să vedem la cine va apela conducerea Petrolului, acum, pentru a-i înlocui pe cei doi foști echipieri foarte buni ai săi.