Jocul marilor orgolii, dintre Petrolul şi Steaua, programat duminică, 30 septembrie

Redactia -

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut public astăzi, 20 septembrie 2012, pe propriul site, programul de disputare – implicit şi de televizare – a meciurilor din cadrul etapei a X-a a campionatului Ligii I. Cea mai aşteptată partidă dintr-o ediţie a primului eşalon pentru suporterii Petrolului, cea contra Stelei, se va desfăşura duminică, 30 septembrie, cu începere de la ora 21.30, fiind preluată de către „DigiSport1”. Va fi prima apariţie a „roş-albaştrilor” pe „Ilie Oană” după scandalul din urmă cu aproape un an, atunci când un fan al ploieştenilor, Dragoş Enache, a intrat pe teren şi l-a lovit cu pumnul pe George Galamaz, actualul „lup”, fiind agresat apoi de Novak Martinovic (foto; www.opiniatimisoarei.ro) şi de alţi doi coechipieri ai acestuia din urmă. Partida a avut loc în turul sezonului 2011-2012 şi a fost întreruptă definitiv, ulterior aruncării unei petarde, pe gazon, dinspre peluza I, la puţine clipe după conflictul mai sus-menţionat. Petrolul a pierdut la „masa verde”, scor: 0-3, iar în retur, pe arena din „Ghnecea”, a fost învinsă la limită, nemeritat: 1-2.

Tot acum, LPF a comunicat şi că Astra – al cărei joc din runda a IX-a, cu Gaz Metan Mediaş, preconizat a avea loc la Giurgiu, pe arena Marin Anastasovici, e încă în suspensie, mai degrabă urmând a fi găzduit tot de „Columbia”, aşa cum scrie pe siteul LPF, deşi antrenorul Gheorghe Mulţescu a susţinut azi că se va juca sigur pe stadionul de lângă Dunăre – va combate luni, 1 octombrie, de la 18.00, la Piatra Neamţ, în compania Ceahlăului, meciul fiind transmis de „DigiSport1”.

Alt duel care suscită interes în etapa a X-a, după Petrolul – Steaua, este cel dintre Dinamo Bucureşti şi Pandurii Târgu Jiu, ales de „Antena 1” şi „Dolcesport”, care îl vor transmite în direct luni, de la ora 20.30. Interesant este că „DigiSport” pare să se fi… îndrăgostit de Petrolul, de la începutul actualei ediţii preluând toate partidele „lupilor”. Asta în vreme ce „dracii” au fost preferaţii îndeosebi ai postului Dolcesport.