S-a mai domolit joi „înghesuiala” la semnături pe contracte la FC Petrolul. Unicul care și-a pus apostila a fost veteranul sufletist Gabriel Tamaș. Restul țintelor a fost trecut pe „hold”!

Dragos Trestioreanu -

S-a mai domolit joi „înghesuiala” la semnături pe contracte la FC Petrolul. Unicul care și-a pus apostila a fost veteranul sufletist Gabriel Tamaș. Restul țintelor a fost trecut pe „hold”!

După ce miercuri, 15 iunie 2022, la FC Petrolul s-au semnat trei contracte noi, cu seniorii Gheorghe Grozav și Lucian  Dumitriu, dar și cu juniorul Petre Alexandru, joi, a doua zi, numai un alt senior, celebrul Gabriel Tamaș (foto sus), și-a pus apostila pe un act oficial cu termen final 30 iunie 2024. Tamaș s-a declarat, pe www.fcpetrolul.ro, încântat de proiectul de la clubul găzarilor și a promis, la rândul lui, că îi va mulțumi pe iubitorii fotbalului din Ploiești, prin prestațiile sale bine cunoscute de mare sufletist. Unul care se pune 100% în slujba echipei și se sacrifică când este nevoie în beneficiul acesteia.

În ceea ce privește restul achizitiilor preconizate, acestea au fost puse, joi, pe „hold”. La șapte seara a ajuns și brazilianul Jair Tavares da Silva, de la HJK Helsinki, cel cu meciuri bifate și la final de mai. Conducerea Petrolului a trecut imediat la negocieri cu mijlocașul central „cariocas” ales drept cel mai bun fotbalist într-a ediție a primei ligi a Finlandei. Potrivit feedback-ului, pare a fi vorba despre un fotbalist de valoare, executant de faze fixe și lovituri de pedeapsă, îndrăgostit de pasele lungi pe benzi și țeapăn pe picioare. Rămâne să se aștepte, de-acum, rezultatul tratativelor dintre părți. Deși trebuind să apară, teoretic, la club de miercuri, vârful de atac nord-macedonean Mirko Ivanovski (foto jos, în echipament roș-alb) se lasă încă așteptat, în condițiile în care nici celălalt atacant, Sory Ibrahim Diarra, despre care se spune că ar avea iar probleme cu pașaportul, nu dă semne de revenire în România.

Mai aproape de a fi rezolvat în privința transferului se speculează că ar fi mijlocașul de creație Constantin Budescu (foto mijloc, în dreapta, alături de fostul și posibil viitorul coechipier, Gabi Tamaș), un număr 10 veritabil, care i-a tot lipsit Petrolului. La el, va trebui însă multă răbdare, refacarea completă după o ruptură de tendon ahilian fiind și de de durată, și de tratat foarte serios. S-ar putea ca acela căruia i se mai spune și Budi să revină la forma arătată în momentul accidentării abia prin lunile noiembrie sau decembrie, chiar. Pe lista de urgențe, se aude că s-ar mai afla încă o țintă importantă, fiind înaintată deja o ofertă pentru cel care ar putea fi… „perla coroanei” acestui mercato de vară pentru FC Petrolul. Evident, numele fotbalistului nu poate fi făcut pubic până ce se va semna un contract. Singurul indiciu ar fi că-i un român experimentat liber de contract, fost în topul unui campionat din străinătate.

Foto: www.fcpetrolul.ro, www.3minute.net și www.fanatik.ro