Joi, start lansat în „cursa de sprint” spre calificarea în play-off a Petrolului? Duel complicat, la Chiajna, cu o echipă bună, dar neașteptat de slab clasată pentru valoarea lotului său!

Dragos Trestioreanu -

Joi, start lansat în „cursa de sprint” spre calificarea în play-off a Petrolului? Duel complicat, la Chiajna, cu o echipă bună, dar neașteptat de slab clasată pentru valoarea lotului său!

Kitanov, Avram, Cebotari (portari), Bărboianu, Olaru, Popovici-Ciatău, Meijers, Lică, Huja, Mondragón, Manolache, Nicolae, Țicu, Poelmans, Lax, Roigé Rodríguez (cpt), Pană, Constantinescu, Bratu, Bogdan, Ekollo, Moise, Mitrea, Vajushi, Tudor, Buhăescu, Balint, Arnăutu (jucători de câmp) – acesta este lotul apt de joc al Petrolului Ploiești – echipa clasată pe locul al VII-lea în ierarhia campionatului Ligii a II-a, cu 27 de puncte, după ce Farul a câștigat astăzi, la „masa verde”, meciul nedisputat cu „U” Cluj – pentru antepenultima „finală” de pe drumul calificării în play-off, cea de la Concordia Chiajna. Nu mai puțin de 28 de fotbaliști, dintre care opt „underi”, are la dispoziție antrenorul principal Viorel Moldovan, urmând a alege joi, 11 martie 2021, până în ora de start a partidei contra trupei lui Claudiu Niculescu, cei mai în formă 20, care să fie înscriși de team managerul Costel Ilie în raportul jocului din localitatea ilfoveană.

Chiajna îi va primi pe ploieșteni pe bine cunoscutul teren central, cel cu iarbă artificială, de la 17.00, confruntarea urmând a fi transmisă în direct de DigiSport 1, Telekomsport și Look Sport/Look Plus. Dacă, în alte condiții meteorologice decât cele din prezent, de iarnă autentică, mai precis, un meci pe „sintetic” era chiar deranjant pentru adversari, acum ar putea fi chiar favorabil, față de unul cu iarbă naturală acoperit de zăpadă și înghețat! În etapa trecută, a XVIII-a, în care a stat, Petrolul a avut norocul de a fi scăpat de vremea infernală din  sud-estul țării, însă nu s-a mai întâmplat la fel și săptămâna aceasta, miercuri având parte, la antrenament, de o ninsoare viscolită și zăpadă pe terenul sintetic din Parcul Municipal Vest! Acolo unde, cu o zi mai devreme, beneficiase de… soare cu dinți! Problema primordială pe o astfel de vreme este riscul apariției unor accidentări serioase, tocmai când, pentru „lupi”, duelul cu formația Concordia este ceva de genul… totul sau (mai) nimic! În același timp, pe un teren cu iarbă artificială nici nu se poate construi ca pe iarbă, însă, nu-i mai puțin adevărat, și în lotul Chiajnei există jucători tehnici. Deci, din punctul acesta de vedere s-ar egala condițiile, diferența venind din obiectivele diferite ale combatantelor: Petrolul – victorie pentru continuarea cu bine a traseului către play-off; Concordia – 3 puncte, care să se adauge unui bilanț neașteptat de sărac (locul 16 și 17 puncte)  și care să-i asigure o poziție mai liniștită în ierarhia play-out-ului.

Interesant este că din efectivul grupării din Chiajna fac parte 6 foști petroliști, cinci aflați la dispoziția lui Niculescu – portarul Cezar Lungu și jucătorii de câmp Younes Hamza, Gabriel Deac (ambii au fost prezentați oficial, la găzari, în aceeași zi din toamna lui 2019!), Florin Borța și Alexandru Nica -, iar cel de-al șaselea a fost împrumutat la… adversarii de joi! Este vorba, desigur, de Sergiu Arnăutu, cel care are totuși drept de joc contra echipei de care aparține, după cum am mai scris. În lotul Concordiei există un echipier cu un CV grozav, portarul francez Thomas Chesneau, fost coleg cu mult mai celebrul Gianluigi Buffon la Paris St. Germain! Chesneau e titularul postului de apărător al buturilor, iar prima rezervă a sa este Lungu, cel care a jucat în galben și albastru, să zic așa, în două sezoane la Petrolul. Revenind la Thomas, „cocoșul” a fost convins să vină în țara noastră de către iubita lui, Andreea Neculiță, evident o româncă! Însă, Claudiu Niculescu are sub comandă și alți fotbaliști buni, precum fostul divizionar A nemțean Andrei Marc, căpitanul Chiajnei, ex-astristul Ionuț Biceanu, tehnicul mijlocaș de creație Alexandru Lazăr, plus doi alți străini de prim eșalon, unul – fost golgheter în Liga 1, Azdren Llullaku, iar altul, Diogo Rosado, ex-Gaz Metan Mediaș. În sfârșit un alt fost jucător din L1 este atacantul Andrei Hergheligiu. Pe scurt, nu prea-i de glumit cu ilfovenii aceștia! Luați în serios, non-stop, cum și trebuie, pot însă a fi și învinși! Tot că trebuie! Brigada de arbitri delegată la meciul de la Chiajna are următoarea componență: Rareș George Vidican (Satu Mare), la centru, Cosmin Bojan (Târgu Mureș) și Ovidiu Timar (Oradea), la cele două linii, plus rezerva Vasile Buzea (București). Ca observatori vor fi Marian Lumânare (București), șeful AMFB, pentru joc, și Laurențiu Vărgatu (Brăila), ex-asistent la Divizia A, pentru arbitraj.

Foto: Facebook FC Petrolul (FCP TV) și www.digisport.ro