Jolly-jokerul Petrolului, titular în echipa națională a României care atacă accederea la Cupa Mondială

Redactia -

Jolly-jokerul Petrolului, titular în echipa națională a României care atacă accederea la Cupa Mondială

Astăzi, 19 noiembrie 2013, este o zi foarte importantă pentru viitorul fotbalului autohton, echipa națională a României încercând să obțină scorul calificării la Cupa Mondială din Brazilia, de anul viitor, în dauna Greciei, care s-a impus cu 3-1 (2-1) la Atena, în prima manșă a barajului. Tricolorilor le trebuie un 2-0 sau oricare alt scor la o diferență de trei goluri, pentru a reduce România la un turneu final, ultima participare consemnându-se în urmă cu 16 ani, în 1998, în Franța. A fost a treia a românilor la un turneu final, iar atunci, s-a trecut de grupe, după victoriile în fața Columbiei, 1-0, gol al lui Adrian Ilie, și Angliei, reușite ale lui Viorel Moldovan și Dan Petrescu, și remiza cu Tunisia, 1-1, tot cu actualul antrenor al Rapidului și, totodată, unul dintre comentatorii partidei de pe arena Karaiskakis în calitate de marcator. În faza imediat următoare a Grupei G, România a fost eliminată de Croația, 0-1, ulterior golului lui Davor Suker, din prelungirile primei reprize.

Potrivit informațiilor de dinainte de returul cu Grecia, având drept oră de debut 21.00 și ca gazdă „Arena Națională”, din primul „11” va face parte și mijlocașul închizător al Petrolului Ploiești, Ovidiu Hoban (foto, primul din stânga; www.gsp.ro), care va profita de absența suspendaților Alexandru Bourceanu și Costin Lazăr. Echipa la care va apela selecționerul Victor Pițurcă ar putea arăta astfel: Tătărușanu – Mățel, Goian, Chiricheș, Raț – Torje, Hoban, Tănase, Maxim – Stancu, Marica. Mai exact, șapte jucători provenind din campionate străine – Asteras Tripolis (Goian), Tottenham Hotspur (Chiricheș), West Ham United (Raț), Espanyol Barcelona (Torje), VfB Stuttgart (Maxim), Genclerbirligi (Stancu) și Getafe (Marica) – și ptaru din campionatul Ligii I, Tătărușanu și Tănase, ambii de la Steaua, Mățel, de la Astra Giurgiu, și Hoban – de la Petrolul. Rămâne de văzut dacă asupra acestei formule va opta și Pițurcă.

Cel mai mare stadion din țară va fi plin la ora meciului cu grecii, care vor fi însoțiți la București de 2.000 de suporteri, un procent infim însă față de cei aproape 53.000 de fani împătimiți ai culorilor roș-galben-albastre din tribune și peluze. Calificarea este la mâna lui Chiricheș și a coechipierilor săi, care vor benficia acum de un suport net superior din partea propriilor suporteri. Meciul de deseară a fost încredințat unei brigăzi din Serbia, avându-l la centru pe Milorad Mazic, care va fi asistat la cele două linii de către Milovan Ristic și Daljbor Djurdjevic, rezervă fiind Bosko Jovanetic. Postul de televiziune ce deține drepturile de transmisie exclusive ale meciurilor României de pe teren propriu, „Antena 1”, îi va aduce în fața micilor ecrane, de la ora 21.00, pe toți susținătorii tricolorilor care nu vor putea fi prezenți astăzi pe „Arena Națională”. Le dorim băieților noștri să facă pasul cel mare care să-i ducă, în vara viitoare, pe stadioanele fotbalului-spectacol din Brazilia. HAI ROMÂNIA!