Jucătorul Petrolului, Ovidiu Hoban, a prins pe teren calificarea echipei națonale a României la barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia – 2014

Redactia -

Jucătorul Petrolului, Ovidiu Hoban, a prins pe teren calificarea echipei națonale a României la barajul pentru Cupa Mondială din Brazilia – 2014

Marți, 15 octombrie 2013, pe „Arena Națională”, prima reprezentativă de fotbal a României a câștigat ultimul meci din grupa preliminară pentru Cupa Mondială din Brazilia, de anul viitor, și – beneficiind și de succesul liderului, Olanda, 2-0 (1-0), la Istanbul, cu Turcia – s-a calificat în „dubla” de baraj, din noiembrie, a cărei învingătoare va merge, vara viitoare, în țara sud-americană. România a trecut cu același scor ca formația lui Louis van Gaal în dauna turcilor, 2-0 (1-0), de Estonia, după golurile marcate de Ciprian Marica, în minutele 30, din penalti, și 81. Și Petrolul a avut pe teren, vreme de aproape un sfert de oră, pe final, un jucător, mai exact pe mijlocașul la închidere Ovidiu Hoban (foto, în echipament galben; www.libertatea.ro), cel care l-a înlocuit pe Costin Lazăr, echipierul grecilor de la PAOK Salonic, elenii putând fi unii dintre adversarii României în baraj. La două minute după intrarea lui, atacantul lui Getafe a decis rezualtul final al întâlnirii, dintr-o centrare a unui alt fost jucător de la o echipă domiciliată în Ploiești, fundașul dreapta Alexandru Mățel, de la Astra.

Dacă la meciurile precedente, în cazul absenței senatorilor de drept, steliștii Alexandru Bourceanu și Mihai Pintilii, petrolistul Hoban a fost preferat ca titular de către selecționerul Victor Pițurcă, antrenorul care l-a debutat în vară și în toamnă, într-un meci amical, respectiv oficial, la cele din urmă două confruntări, din Andorra și cu Estonia, „lupul” a fost rezervă, numai cu balticii prinzând minute pe gazon. Jucător de bază al trupei „galben-albaștrilor”, Ovidiu Hoban va fi convocat cu siguranță și la disputele de la baraj, în eventualitatea în care va fi atunci, desigur, apt din punct de vedere medical.

Olanda a câștigat la mare distanță de locul al doilea grupa României, urmată de echipa națională a țării noastre, și va merge direct la Cupa Mondială din Brazilia, fiind de departe cea mai tare reprezentativă dintre cele șase care s-au aliniat la startul preliminariilor. Deși sperau într-un succes în fața „Portocalei mecanice”, deja calificată, dar în luptă pentru statutul de cap de serie la turneul final al Campionatului Mondial, turcii au capotat în fața propriului public, binecunoscut ca fiind atât de pătimaș. Astfel, România are încă intacte speranțele de a ajunge în Brazilia, dacă se va dovedi mai bună decât adversara de la baraj.