Judecătoria Ploieşti şi-a reluat activitatea în vechiul sediu renovat

Daniel Dimache -

Judecătoria Ploieşti şi-a reluat activitatea în vechiul sediu renovat

Din luna septembrie, a fost reluată activitatea în vechea clădire de pe strada Gheorge Lazăr, care găzduieşte acum Judecătoria Ploieşti. Clădirea, una superbă, de patrimoniu, emblemă a municipiului, a fost renovată, consolidată şi reamenajată de Ministerul Justiţiei.

Clădirea a adăpostit pe vremuri Administraţia Financiară Teritorială Ploieşti este monument istoric, construită între anii 1934-1946, iar consolidarea şi renovarea acesteia a fost cuprinsă pe lista obiectivelor finanţate prin împrumut acordat de Banca Mondială, în cadrul proiectului care vizează reforma sistemului judiciar.

Lucrările au început în ianuarie 2015 şi în acest răstimp, Judecătoria Ploieşti şi Tribunalul Prahova şi-au desfăşurat provizoriu activitatea în alte clădiri din Ploieşti, pentru cea de-a doua instituţie provizoratul continuând până când va fi dat în folosinţă noul Palat de Justiţie, clădirea impunătoare de pe strada Gheorghe Doja, aflată în construcţie de peste un deceniu şi unde vor funcţiona Tribunalul şi Curtea de Apel Ploieşti. Pentru noul Palat de Justiţie previziunile iniţiale erau că va fi pus în funcţiune la finele acestui an, însă ritmul lucrărilor duce mai degrabă spre anul 2019. 

Judecătoria Ploieşti va rămâne să funcţioneze în locaţia actuală, renovată, modernizată şi pusă în slujba justiţiabililor şi a oamenilor legii.