Judeţul Prahova, premiat de Ambasada Franţei

Daniel Dimache -

Judeţul Prahova, premiat de Ambasada Franţei

Judeţul Prahova, alături de oraşele Piatra Neamţ, Alba Iulia şi Seini, a câştigat concursul „Oraşul durabil”, care a fost dedicat iniţiativelor inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile, organizat de Ambasada Franţei, în parteneriat cu Business France şi Camera franceză de Comerţ şi Industrie din România. Cele patru unităţi teritorial-administrative au câştigat premiul la secţiunile: 1.apa,canalizare,gestionarea deseurilor; 2.mobilitate urbană; 3.eficienţă energetică; 4.valorificarea construcţiilor şi reabilitarea patrimoniului.
Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc luni, la Ambasada Franţei din Bucureşti, în prezenţa ambasadoarei Michele Ramis.
La categoria „Apă, canalizare şi gestionarea deşeurilor”, aşa cum am precizat în debutul acestui articol, câştigător a fost desemnat judeţul Prahova, pentru proiectul său de gestionare integrată a deşeurilor.
Premiul pentru judeţul Prahova a fost înmânat de excelenţa sa doamna ambasador Michele Ramis şi de domnul Madalin Mihailovici,CEO Veolia-Director general Apa Nova, compania care este actorul principal în domeniul distribuţiei apei potabile/canalizare şi cel al producerii şi distribuţiei energiei termice în Prahova şi unul dintre cei mai importanţi din România.
„Cred că împreună putem contribui şi mai mult la apropierea celor două popoare, prin încurajarea dezvoltării legăturilor care unesc cele două ţări”, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova Ludmila Sfîrloagă, la primirea trofeului şi a diplomei.