Juliano Spadacio, fotbalistul în jurul căruia Mircea Rednic vrea să construiască noua echipă a „dracilor”

Redactia -

Juliano Spadacio, fotbalistul în jurul căruia Mircea Rednic  vrea să construiască noua echipă a „dracilor”

Chiar dacă se zvoneşte că ar exista 60% şanse ca Mircea Rednic să mai continue la Astra Ploieşti din vară încolo, însuşi antrenorul recunoscând asta, fără a dă însă şi procente, el îşi creionează viitorul lot în jurul fostei vedete a Rapidului, Julaino Spadacio (foto, în stânga, devansându-l pe stelistul Alexandru Bourceanu, priviţi de către astristul Bogdan Rusu şi de Geraldo Alves; www.gsp.ro). Rednic recunoaşte astfel că actualul efectiv al „alb-negrilor” nu este chiar unul pe gustul său, obiectivul personal, făcut public pe siteul menţionat mai sus, fiind o echipă care să se poată lupta pentru un ţel cu adevărat important: „Lotul nostru este cam subţirel, a fost şi o situaţie de conjunctură, cu câţiva jucători trimişi la echipa a doua sau având contractele reziliate. Singurul pentru care am insistat să fie păstrat a fost Spadacio, iar patronul a fost de acord să rămână. În jurul lui, cred că putem să construim echipa pentru campionatul următor. Nici situaţia mea nu este sută la sută clarificată pentru sezonul viitor. În momentul în care voi avea convingerea că sunt condiţii pentru a se face performanţă, voi semna prelungirea înţelegerii”. Mai degrabă nu vor fi, având experienţa altor ani!

Între timp, de la Astra, scrie www.prosport.ro, a mai dispărut un jucător, slovacul Tomas Oravec, atacant în vârstă de 31 de ani, cu meciuri disputate în grupele Ligii Campionilor, pe vremea când apăra culorile unei echipe bine cunoscute din ţara sa, MSK Zilina. Adus de către directorul executiv portughez Mario Branco lui Antonio Conceicao, când acesta rămăsese cu un singur vârf de atac competitiv, nigerianul Kehinde Fatai, după renunţarea brazilianului William Arthur Conceicao dos Santos de a mai juca în „9 Mai”, din cauza unor probleme de familie, Oravec nici nu a apucat să debuteze la trupa „dracilor”, iar pentru că nu a acceptat să meargă la satelitul de la Giurgiu s-a recurs la încetarea de comun acord a anagajamentului. Nimic de mirare însă, doar o nouă mostră tipică de management diletant la clubul cu un picior în Ploieşti şi cu altul – în urbea de la malurile Dunării, maii sus precizată. Cu un contract până la vară, atacantul nu a fost decât o singură dată trecut pe foaia de joc, dar nu a apucat şi să intre pe teren. Iată că astfel recordul lui Diego Goldim „Gaucho” a fost doborât, fiindcă brazilianul a evoluat totuşi 60 de minute, înainte de a fi pus pe liber, odată cu demiterea lui Toni Conceicao, cel care îl solicitase în mod expres la echipă. A mai rămas Rui Miguel Melo Rodrigues, care se antrenează de-atunci, cu Vasile Cosarek, la a treia formaţie a Astrei, cea care combate în Liga A Prahova. Lusitanul preferă să rămână până la finele actualei ediţii, fiindcă are un salariu foarte bun, vehiculându-se suma de 20.000 de euro, pe lună.

În ceea ce priveşte aducerea de cavaleri ai fluierului şi tuşieri din străinătate la câteva meciuri din campionatul primului eşalon, după Dinu Gheorghe, şi Mircea Rednic nu s-a sfiit să se declare împotrivă: „Am pierdut un campionat pe mâna arbitrilor străini, când eram la Dinamo. Românii se gândesc că rămân în ţară, te întâlneşti cu ei, le arăţi obrazul, le mai spui două-trei cuvinte, dar străinii vin, arbitrează, bine-rău, îţi râd apoi în faţă şi au plecat. N-ai ce să le faci. Singurul lucru bun este că nici conducătorii, nici antrenorii nu vor mai comenta arbitrajul, înainte sau după meci, pentru că ei au cerut să fie aduşi străinii”. Dacă aşa au vrut „muşchii” lui Gigi Becali, Cristi Borcea, George Copos şi Adrian Porumboiu, ce mai contează opinia celorlalte 14 cluburi din Liga I, care nu au fost de acord cu această iniţiativă!?