Cine îi tot poartă sâmbetele Petrolului ’52? Contracandidate la promovare sau chiar… jurnaliști? „Cineva” nu o vrea în L1, ci mai degrabă o visează, din nou, în al treilea eșalon!

Dragos Trestioreanu -

Cine îi tot poartă sâmbetele Petrolului ’52? Contracandidate la promovare sau chiar… jurnaliști? „Cineva” nu o vrea în L1, ci mai degrabă o visează, din nou, în al treilea eșalon!

Pe 26 noiembrie 2019, siteul www.fanatik.ro posta un articol cu un titlu dur (vezi jos, facsimil) la adresa unui coleg de breaslă, Decebal Rădulescu (foto sus, în text). Sau Decebal Gh. Rădulescu, așa cum se semna, odată, într-un cotidian central, la rubrica de sport, pe vremea când colabora cu mine – el, ca jurnalist, iar eu, (și) în calitate de ofițer de presă al FC Petrolul. Ce îi reproșau, atunci, lui Decebal ziariștii de la „Fanatik”0, Cristi Coste și Marian Popovici? Nici mai mult, nici mai puțin că ar fi un „specialist” în fakenews, pe românește în „bombe” de presă răsuflate, fonfleuri – în limbajul nostru. Iar pentru a dovedi jusetețea celor scrise de către ei, Coste și Popovici au publicat și un procent al rateurilor lui Rădulescu: 92%!!!

Freelancer, dar și colaborator al unui post de televiziune, Decebal Rădulescu nu s-a dezmințit, recent, și-a făcut valuri cât casa pentru că, pasămite, un oficial al ACS Petrolul ’52 l-ar fi contactat, înainte de derbiul cu echipa Concordia Chiajna, pe arbitrul jocului, piteșteanul Cătălin Popa (foto, la titlu). Și că auzise el că acesta din urmă menționase episodul cu pricina în raportul de arbitraj. Nici una, nici două, jurnalistul originar din Muscel ar fi cerut, pe un ton imperios, Federației Române de Fotbal să dea publicității fragmentul din raport în care Popa a scris despre acel contact. Cum FRF nu i-a răspuns însă, Decebal a apelat la surse și-a găsit pe cineva care să-l… lumineze cât să afle că „bomba” lui nu fusese decât un… fâs, ca să mă exprim elegant.

Ce se întâmplase, de fapt, și menționase centralul argeșean? Că încurcase drumul spre intrarea în curtea interioară a arenei Ilie Oană și se afla într-un impas, motiv pentru care l-a contactat – pentru ajutor – pe oficialul „lupilor” care răspunde de relația cu arbitrii, Angelo Mateescu (foto mijloc). Cu scopul nevinovat de a-i oferi detalii, tot prin telefon, menite să-i ofere direcția corectă către vestiarul arbitrilor. Da, aceasta fusese marea „bombă” a colegului meu, cel care o fi crezut că l-a apucat pe Dumnezeu de picior și explodează el în presă vreun alt caz „Dogaru”! Nici atunci și se vede că nici acum, clubul găzarilor nu a putut fi acuzat că ar fi făcut ceva ilegal, iar în al doilea caz, încercarea de a deturna sensul unei simple discuții despre orientare în spațiu a fost de-a dreptul ridicolă, caraghioasă chiar, demnă de un film mut! Textele apărute pe această temă cu numai trei zile înaintea unui alt derbi, cel de la Mediaș, cu FC Hermannstadt Sibiu, încep să semene, într-un fel, cu acele declarații ale unui patron de fotbal, care anunța public interesul față de un jucător sau altul al echipelor viitoare adversare directe. Cu ce scop? E la mintea cocoșului!

Îl cunosc pe Decebal de destui ani, până în ultimii doi-trei mi s-a părut a fi un bun jurnalist, onest și făcându-și OK treaba. Nu știu ce s-o fi întâmplat cu el în vremea din urmă, de s-a schimbat într-atât, încât se lasă dominat numai de gândul de a amorsa diverse „bombe” de presă, unele care nici nu-i prea ies. Nici la pariuri personale arată că nu se mai pricepe, ajuncând, cândva, într-o postură jenantă în fața camerelor de luat vederi, în direct, pentru a onora tocmai unul dintre acestea, pierdut, firește. Nici tânăr dacă era, darămite la vârsta lui, a apărea în… boxeri în fața telespectatorilor nu cred că ar fi fost un episod de gustat de către oamenii de bun simț. Nu știu dacă postul la care colaborează a scăpat atunci de CNA, însă cei care l-au văzut sunt convins că au „penalizat” măcar în gând momentul! Iată că, nici acum, celor care au vrut-o pe Petrolul ’52 retrogradată, ca pedeapsă, în Liga a III-a, eșalon în care a mai fost un sezon, în urcare însă, și nu o vor promovată în L1 nu le-a ieșit, fiindcă „fitilul”, prea scurt, nu a luat foc! Cine l-o fi pus? „Cineva”, cu siguranță!

Foto: www.ucv1948.ro, www.fanatik.ro și www.republikanews.ro